Lansare de carte inedită la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lasare de carte inedită la Botoşani
Lasare de carte inedită la Botoşani

Şahistul botoşănean Mihai Baltă a apreciat că este evenimetul mileniului. Apariţia editorială vine în sprijinul micuţilor care vor să pătrundă în tainele sportului minţii. 

O lansare de carte inedită a avut loc la Galeriile de Artă din Botoşani. Cunoscuta profesoară de şah de la Palatul Copiilor di Botoşani, Silvia Diacou a lansat volumele „Şahul- Nimic mai simplu!!!. Ghid orientativ pentru anii de studiu I- II" şi „Succesiunea planului. Ghid orientativ pentru anii de studiu III-IV".

Evenimentul editorial a fost catalogat drept unic în acest mileniu de către Mihai Baltă, şahistul botoşănean care a cules lauri din toate ţările lumii la concursurile de profil. „ Este evenimentul mileniului. Cartea este accesibilă pentru toţi cititorii. Din puncte de vedere tehnic este scrisă foarte bine şi explicită. Fiecare dintre mutările şi analizele făcute sunt foarte clare şi sunt extrem de captivante şi extrem de frumos povestite", a declarat maestrul de şah, Mihai Baltă.

Acesta a recomandat celor în măsură să decidă să ia în calcul introducerea şahului în şcoală. „Probabil că, de anul viitor, şahul va deveni obiect de studiu opţional în şcoală. Este semnat un protocol între Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Şah. Până acum, nu exista nicio programă, nicio planificare unitară, iar noi am muncit destul de mult şi am reuşit să creăm acest material de studiu", a declarat Silvia Diaconu.

Citeşte şi: Lecţii de şah pentru copiii sărmani FOTOGALERIE

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite