La Botoşani, pensionarii acuză că protestatarii sunt manipulaţi politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi botoşănenii s-au solidarizat cu protestele românilor din toată ţara. Iniţiativa a fost luată sâmbătă, 14 ianuarie, de un grup de şase persoane care au manifestat paşnic timp de o oră în parcarea din faţa Prefecturii.

Duminică, însă, numărul protestatarilor a crescut, către seară ajungând la peste 150 de persoane.

FOTO Protest anti Băsescu şi la Botoşani: Protestatarii s-au încăierat cu susţinătorii preşedintelui

Şase botoşăneni au protestat în miez de noapte în centrul oraşului

Cei care au ieşit în stradă, în majoritate tineri, au spus că s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru că s-au săturat de sărăcie. Ore în şir au strigat lozinci anti-Băsescu.


image

„Am ieşit de foame în stradă. Am ieşit ca să ne fie nouă, părinţilor şi bunicilor noştri  mai bine. Ne-am săturat de sărăcie şi vrem ca Băsescu să plece", a spus Ionuţ Damian, unul dintre protestatarii care au strigat ore întregi mesaje anti-Băsescu. Tinerii care au ieşit în Piaţa Revoluţiei au fost acuzaţi de pensionari că sunt victime ale manipulării politice, motiv care a dat naştere la o îmbrânceală, stinsă la timp de forţele de ordine, care au intervenit înainte să se înregistreze victime.

Botoşănenii au ameninţat că vor protesta şi în zilele care urmează în semn de solidaritate cu miile de români care au ieşit în stradă în toată ţara. „Îmi tai mâinile dacă ei nu sunt chemaţi aici", a spus un pensionar. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite