Inspectorii ITM Botoşani cercetează cazul medicului ortoped secerat de un infarct în timpul gărzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva luni de zile vor trece până când se va stabili dacă a fost accident de muncă în cazul medicului botoşănean decedat în timpul gărzii

Cazul medicului botoşănean care şi-a pierdut viaţa la locul de muncă a intrat sub lupa Inspectoratului Teritorial de Muncă. Aceştia nu se pot pronunţa încă asupra unei soluţii finale deoarece nu au primit încă raportul medicului legist din care să rezulte clar dacă a fost sau nu moarte violentă.

În cazul în care stopul cardio-respirator a survenit ca urmare a efortului fizic deosebit sau a unei intoxicaţii cauzate de unele substanţe utilizate în munca de chirurg, cazul este catalogat accident de muncă.

„Se poate să fi fot o intoxicaţie sau o embolie au orice altceva. Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă moartea a fost non-violentă, nu putem vorbi de accident de muncă. Din experienţa mea, durează şi două luni până vine raportul întocmit de comisia de expertiză medico-legală. Până atunci nu ne putem pronunţa", a declarat Ovidiu Ciortea inspector principal.

UPDATE Un medic din Botoşani a murit fulgerător în timpul serviciului

  Medicul botoşănean va fi înmormântat astăzi la Botoşani. În urma sa a rămas un copil în clasa întâi şi o soţie, medic de asemenea foarte apreciat, distrusă de o veste cutremurătoare la care nu s-ar fi aşteptat nici în cel mai negru coşmar. Chirurgul ortoped, Gabriel Jilavu (49 de ani) a murit la serviciu în timpul gărzii de duminică.

Decesul său a îndoliat lumea medicală botoşăneană care în aceste zile au purtat cocardă neagră în semn de tristeţe şi respect faţă de memoria unui adevărat coleg şi prieten.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite