UPDATE Un medic din Botoşani a murit fulgerător în timpul serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea medicală din Botoşani este zguduită de o veste incredibilă. Medicul Gabriel Jilavu,ortoped la Spitalul Judeţean „Mavromati", a murit în camera de gardă.

Ora 13.30 Şeful Secţiei Ortopedie din cadrul Spitalului "Mavromati", Radu Malancea, aproape că nu poate vorbi la trecut despre fostul coleg, Gabriel Jilavu.

" A fost un om cum rar vezi în viaţă. Era atât de împăciuitor, de blând. Ca orice chirurg avea unele probleme cu inima, dar erau sub control. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Epuizarea fizică duce la asta, stresul, numărul mic de angajaţi din sistem. De asta pleacă mulţi peste hotare, să ştiţi. Nu pentru bani, ci pentru că li se oferă posibilitatea să lucreze lejer, fără stres", a spus medicul Radu Malancea.

Medicii chirurgi de la Spitalul "Mavromati" operează în condiţii groaznice. Când este foarte cald, broboanele de transpiraţie nu mai contenesc. Asta pentru că sistemul de ventilaţie este defect. " Lucrăm aşa în continuare. Nu avem încotro. Este foarte cald şi mergem aşa înainte, mai cu înjurături, până se dau în folosinţă noile săli, poate va fi mai bine", a adăugat medicul Radul Malancea.

Ora 8.30 Intervenţia colegilor care au auzit când medicul s-a prăbuşit a fost promptă, însă nicio manevră nu a reuşit să îl aducă la viaţă.  

Medicul Gabriel Jilavu avea 49 de ani şi un copil de 8 ani.

Vom reveni cu amănunte

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite