Funcţionari cercetaţi penal pentru o lipsă în gestiune de peste 800.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei gestionari de la Serviciul Public Local suborbonat Primărie Dorohoi sunt cercetaţi pentru dispariţia fără urmă a unei cantităţi enorme de materiale de construcţii care trebuia să ajungă la sinistraţi. Cu aceste materiale trebuiau să fie construite 43 de case.

Lipsa în gestiune a fost descoperită în urma unui inventar care a avut loc la începutul  lunii iunie. Adevărul a relatat  atunci despre această fraudă de proporţii, iar prefectul judeţului a sesizat organele de anchetă penală.

Citeşte şi : Au furat până şi casele sinistraţilor

După o lună de cercetări, poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a trei gestionari care  au avut în grijă depozitele unde erau păstrate materialele pentru casele sinistraţilor. Funcţionarii cercetaţi sunt Vlad Şulic, gestionar la depozitul de materiale din zona gării, Marcel Beleşică, gestionarul depozitului de la  stadion şi Viorel Sireteanu, care a fost gestionar la depozitul de la fosta unitate militară din Dorohoi. Cei trei sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu, însă încadrarea juridică ar putea fi schimbată pe parcurul anchetei.

Materialele ieşite lipsă

- 24 de tone de armătură de fier.
- 1.000 de metri cubi de cherestea.
- 3.000 de metri cubi de nisip.
- 12.500 de metri cubi de cărămidă.
- 5 tone de var.
- 4.500 de metri pătraţi de vată minerală.
- 2.000 de metri pătraţi de plăci de gresie şi faianţă.

Prejudiciul estimat depăşeşte suma de 800.000 lei. Din totalul de 490 de case care trebuiau să fie reconstruite la Dorohoi au fost finalizate 399, din care 279 au fost deja recepţionate şi predate beneficiarilor, iar 48 sunt în lucru.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite