Dascălul de pe locul IV: Laurenţiu Palade, dansul omeniei pe portativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul botoşănean Laurenţiu Palade excelează prin eleganţă didactică şi prin metodele sale neconvenţionale de a le arăta elevilor săi tainele portativului. O realizare de suflet este şi Corul de la Biserica „Ştefan cel Mare şi Sfânt", capela militară, unde conduce corul, compus din cadre didactice, care dă răspunsurile la strană în fiecare duminică.

De mulţi ani predă această disciplină la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga" din municipiul Botoşani şi nu este elev care să nu revină peste ani să-l revadă pe „profu de muzică". Pentru copii este cel mai bun prieten, iar pentru cadrele didactice sprijin absolut în toate acţiunile întreprinse.

„Am avut parte de sprijinul familiei în tot ce am întreprins, altfel nu aş fi putut. Soţia mea, învăţătoare la Şcoala 11 m-a ajutat la orice pas din viaţă" a spus profesorul Laurenţiu Palade. Numele sau şi activitatea sa didactică au trecut de graniţele judeţeului. Volumele „Educaţie muzicală: ghid metodic pentru învăţământul preşcolar şi primar" şi „Cântecul fulgilor de nea", lansate în ultimii cinci ani de profesorul Laurenţiu Palade, sunt material didactic de mare preţ pentru mulţi învăţători din ţară. „Cântecul fulgilor de nea", apărut la Editura „Taida", adună poveşti despre sărbătorile de iarnă scrise de elevi, dar şi colinde compuse de soţii Corina şi Laurenţiu Palade.

Citeşte şi:Dascălul de pe Locul 5: Zîna Puianu, unul din eroii nevăzuţi ai învăţământului botoşănean

„Nu este o carte a unor culegători de folclor, ci una a unor cadre didactice, o carte care vrea să vină în sprijinul copiilor", a spus cu respect dascălul botoşănean. Marea sa realizare sunt performanţele elevilor. La Liceul Pedagogic a pus bazele unui cor care cântă dumnezeieşte, cu  care profesorul Laurenţiu Palade smulge premiu după premiu.

Ultima performanţă este trofeul „Gheorghe Timofte", câştigat în decembrie 2011, la Festivalul interjudeţean de muzică corală „O ce veste minunată". Marea sa bucurie o reprezintă, însă, familia. Cele două fetiţe îi urmează paşii în lumea muzicii. Lorena Palade, elevă la Liceul de Artă din Botoşani, care transformă flautul într-o minune, a înregistrat deja numeroase succese la concursurile de pe scenele din Europa.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite