Botoşani: Veste bună! Apa Grup a fost reconectată la curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci zile de negocieri, E.ON  Moldova a reconectat toate punctele de consum aparținând operatorului de apă.

Conflictul financiar apărut între SC Apa Grup SA și furnizorul de energie electrică s-a detensionat în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac. Acesta a dat garanții reprezentanților societății E.ON potrivit cărora restanțele operatorul de apă vor fi plătite în perioada următoare. Discuția a avut loc după întâlnirea de luni dimineață, la care au participat directorii SC Apa Grup și Termica SA, acesta din urmă explicând că nu poate stinge arieratele către operatorul de apă decât în proporție de 15%.

Citeşte şi:

O factură neachitată de aproape 2 milioane de lei ne-a lăsat fără apă

Ioan Diaconu: „Termica nu are bani pentru plata restanţelor către Apa Grup.”

Termica a ascuns E.on faptul că nu va mai produce şi livrează energie electrică

Înafara celor două bilete la ordin în valoare de 600.000 de lei, provenind de la Termica, operatorul de apă poate oferi pentru conciliere un contract de cesiune de creanțe ce urmează să transfere datoria de 400.000 de lei a Spitalul de Psihiatrie, de la societatea de apă către furnizorul de energie electrică. Totodată, societății E.ON i se va prezenta și posibilitatea, ce va putea căpăta contur în următoarele câteva zile, ca primăria Dorohoi să plătească o datorie de 650.000 de lei, reprezentând restanțe ale Direcției de Servicii Publice cât și contravaloarea lucrărilor executate de SC Apa Grup SA pentru tabăra de sinistrați din municipiu.

Garanțiile totalizează circa 1,65 de milioane de lei, rămânând 150.000 de lei din datoria operatorul de apă acumulată în ultima perioadă către E.ON, pentru plata diferenței fiind de dorit o eșalonare.

" Considerăm că în urma garanțiilor și a discuțiilor ce vor urma, se va rezolva problema apărută, iar pe viitor vom evita orice amenințare cu debranșarea de la rețeaua electrică.", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup SA. Discuția dintre reprezentanții celor două unități furnizoare de utilități va avea loc vineri, când, cel mai probabil, se va semna procesul verbal de conciliere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite