Botoşani: (UPDATE - GALERIE FOTO) Tragedie: Trei copii au ars de vii într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţele, cu vârste cuprinse între un an şi patru luni şi cinci ani,  au fost lăsate de părinţi în grija unei surori mai mari.

Citeşte şi:

Drama celor trei fetiţe care au ars îmbrăţişate

UPDATE:

Focul a mistuit orice amintire

Familia este copleşită de durere şi cu siguranţă nu-şi va reveni prea curând. Nu mai are nici măcat o singură amintire palpabilă  legată de existenţa celor trei suflete făcute scrum de flăcările mistuitoare. Toate pozele, actele, inclusiv hainele sau jucăriile din casă au ars. „Totul am pierdut. Nici poze pentru crucile de la morminte nu avem. Nu ne-a rămas un capăt de aţă de la fetiţele mele.  Doar mormintele lor ne vor aminti că au trăit. Este nedrept să pierzi totul de-o dată. Cum vom trăi fără ele? De ce este viaţa asta aşa de rea cu noi?" ne-a spus îndurerată Felicia Brânzilă.

image

De la morgă, direct în morminte

Medicii legişti au reuşit cu greu să-şi dea seama cui aparţin cadavrele. Pentru că trupurile fetiţelor erau prea arse, identificarea a trebuit să fie făcută prin metode ştiinţifice şi nu de către rude, aşa cum se obişnuieşte de cele mai multe ori. Având în vedere cauza şi împrejurările decesului, cadavrele micuţelor au fost puse de la morgă direct în sicrie care au fost sigilate şi etichetate cu numele fetelor şi anul naşterii. De la morgă din Botoşani, astăzi după amiază,  cele trei sicrie au fost aduse direct la cimitirul din sat unde de dimineaţă groparii au pregătit mormintele.

image

Aproape o sută de săteni au participat la înmormântare

Înmormântarea a început în jurul orei 16.00 şi deşi familia nu a avut timp să anunţe pe nimeni, aproape tot satul s-a adunat la cimitir pentru a fi alături de Felicia şi Marin Brânzilă. Singurele absenţe au fost ale celor două surori rămase în viaţă. Sunt prea şocate de tragedie şi au fost lăsate în grija unor rude din Broscăuţi.  Ooameni în toată firea au plâns în hohote când cele trei sicrie au fost duse spre groapă.  Copleşită de necaz, mama fetelor abia că se mai ţinea pe picioare.  În genunchi, femeia a srâns tot timpul în braţe sicriile închise ale copiilor cărorea le-a dat viaţă şi i-a crescut cu atâtea eforturi. „Sufeţelele mele dragi. Unde mă  lăsaţi? Cine o să mai plângă noaptea şi pe cine o să mai ţin eu în braţe puişorii mei? " , jelea neputincioasă biata femeie.

image

ORA 16.00:

Surorile fetelor arse de vii în incendiul de la Carasa, vor intra în plasament familial la bunicii din Broscăuţi. Totodată, în urma evaluării făcute de psihologii Protecţiei Copilului Botoşani s-a stabilit că fetiţa de şapte ani, în grija căreia au fost lăsate surorile mai mici, prezintă simptome  de stres post-traumatic.

„Cele două surori dar şi părinţii vor fi incluşi într-un program de consiliere începând de săptămâna viitoare. Vom pune accent în special pe cazul copilei de şapte ani care are neapărat nevoie de consiliere. Copiii se află acum la bunicii din Broscăuţi", a spus Felicia Mihai, şef serviciu la Complexul de Servicii Comunitare din cadrul DGASPC Botoşani.

ORA 15.00:

Surorile celor trei copii care au murit în incendiu sunt evaluate de psihologi. Specialiştii protecţiei copilului se află la această oră în localitatea Carasa, fiind evaluaţi atât cele două fete cât şi părinţii acestora, Felicia şi Marin Brânzilă (foto) care se aflau pe câmp când s-a produs incendiul.

image

Totodată, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani vor demara o anchetă socială.

„În funcţie de rezultatul evaluării şi al anchetei vom stabili dacă este necesară instituirea unei măsuri de protecţie pentru cele două minore. Totodată, vom face verificări şi dacă părinţii vor fi găsiţi vinovaţi de neglijenţă nu este exclusă nici măsura decăderii din drepturile părinteşti", a spus Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC Botoşani. Inclusiv poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a produs tragedia. (foto)

image

Trei surori din satul Carasa, comuna Corlăteni au murit aseară într-un incediu provocat cel mai probabil de o lumânare. Fetiţele care aveau 1 an şi 4 luni, 3 ani şi 5 ani au fost lăsate de părinţi plecaţi la munca câmpului în grija unei surori mai mari, dar care avea doar 7 ani. (foto - casa unde s-a produs tragedia)

image

Pompierii spun că incendiul a fost anunţat târziu, la aproape o oră de la izbucnire, iar când au ajuns la faţa locului nu au mai putut salva vieţile micuţilor şi aproape nimic din gospodăria familieie Brânzilă. Cadavrele au fost găsite scrum în ce a a mai rămas din bucătăria locuinţei. (foto - o vecină arată locul unde erau cele trei fete când s-a produs incendiul)

image

„ Nu am mai putut face nimic. Dacă eram anunţaţi la timp probabil că reuşeam să le salvăm. Fetiţa mai mare, care avea grijă de surori, a preferat să plece să-şi anunţe părinţii care erau la câmp în loc să ceară imediat ajutorul unui vecin care să sune la 112" a spus Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Vom reveni cu amănunte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite