Botoşani: Spitalele la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele din judeţ vor fi verificate de o comisie mixtă pentru a vedea dacă se respectă normelor de prevenire a incendiilor.

Bebeluşii arşi la Maternitatea Giuleşti ajung în manualele de medicină

Ordinul a fost semnat de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, dupa nefericitul eveniment petrecut la Maternitatea Giulesti, cand mai multi copii si-au pierdut viata in urma unui incendiu. Administratorii unităşilor spitaliceşti cu paturi au dispus pe lângă această verificare şi controale la instalaţiile electrice a acestor unităţi.

"Investiţiile nu s-au făcut la standardele cerute de starea tehnică a instalaţiilor. Acesta este şi motivul pentru care vrem să facem o reverificare", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani

Niciun spital din Botoşani nu este dotat cu sisteme de detectare a fumului. Dacă Spitalul Judeţean şi Maternitatea, vor beneficia în cel mai scurt timp de astfel de sisteme, dar şi de înlocuirea unei părţi a instalaţiilor elctrice, în cazul celorlalte spitale vor trebui găsite fonduri.

"Pentru celelalte patru unităţi, vom rectifica bugetele şi vom contracta aceste lucrări", a adăugat Mihai Ţâbuleac.

Şi reprezentanţii Primăriei au dispus o reverificare şi o monitorizare a instalaţiilor electrice din cele două spitale preluate în administrare, respectiv Spitalul de Recuperare şi cel de Pneumoftiziologie.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite