Botoşani: GALERIE FOTO - Şomerii judeţului au vânat posturile din comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii au aglomerat sălile Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţelor de Muncă încă de la primele ore ale dimineţii. Botoşaniul are la ora actuă circa 10.000 de persoane în căutarea unui loc de muncă.

Numai într-o oră circa 300 de botoşăneni, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, s-au prezentat la Bursa locurilor de muncă pentru a studia ofertele angajatorilor şi a-şi încerca norocul.

image

La această bursă au fost invitaţi peste 200 de agenţi economici însă doar 32 dintre aceştia s-au arătat interesaţi să vadă de ce forţă de muncă dispune Botoşaniul, punând la bătaie peste 170 de posturi.

Deşi cele mai multe oferte au venit din domeniul confecţiilor, respectiv aproape 100 de posturi,  cea mai mare bătaie s-a dat pe posturile de vânzători, ospătari, barmani şi şoferi, unde s-au numărat circa 20 de oferte.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

image

„Noi avem patru posturi de agent vânzări şi şoferi şi s-au prezentat foarte multe persoane iar circa 90% dintre ei îndeplinesc condiţiile. Nu ne aşteptam la un număr atât de mare de solicitări însă ne aşteptam să fim întrebaţi în primul rând de salariu, lucru care nu s-a întâmplat", a spus Ciprian Podovei, directori vânzări la o societate cu profil în panificaţie.

Chiar dacă pentru astfel de posturi salariul este cel minim pe economie, acest lucru nu a împiedicat absolvenţii să se înghesuiască pentru a-şi depune CV-urile la aceste societăţi.

Cristina Marin (foto) are 18 ani şi este una dintre absolventele care au profitat de Bursa locurilor de muncă pentru a-şi găsi un loc de muncă.

image

„Am terminat şcoala anul acesta şi am făcut practică la magazine. Îmi place să lucrez în comerţ şi sper să prind un post de ospătar chiar dacă salariul e minim pe economie", a spus Cristina Marin, tânăra bazându-se pe faptul că salariul se va mai rotunji din bacşişurile clienţilor.

image

„Avem 40 de posturi şi doar o singură persoană am intervievat. Nici ecea persoană nu părea prea interesată. Cred că nu s-au prezentat pentru că e mai mult de muncă" a spus Ionela Frenţ, consilier juridic la o societate de confecţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite