Botoşani: S-a dat startul înscrierilor la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi absolvenţi vor să studieze la universităţile din vestul ţării. Părinţii însă preferă să îşi ţină copiii cât mai aproape de casă din cauza cheltuielilor prea mari pe care nu le pot suporta

Alba Iulia: Start la înscrierea la facultate

Astăzi, zeci de universităţi din Moldova dar şi din ţară au demarat programul de înscriere la facultate.  Absolvenţii au la dispoziţie doar o săptămână pentru a alege ce facultate vor să urmeze , să îşi pregătească dosarul şi să achite taxele.

Aproape jumătate din cei 2900 de absolvenţi botoşăneni vor să îşi continue studiile.Mulţi dintre ei şi-au depus deja dosarele şi aşteaptă rezultatul.

Vestul, şansa spre Europa

Zeci de absolvenţi de liceu vor să îşi încerce norocul la marile universităţi din Timişoara, Cluj, Bucureşti şi Oradea. Spre aceste universităţi se îndreaptă zilele acestea elevii cu medii peste 9,00 de la Colegiul Naţional „ A.T.Laurian", Colegiul Naţional"Mihai Eminescu" şi Liceul Pedagogic.

Iaşiul şi Suceava, opţiunea tinerilor săraci

Taxe de la 120 la 250 de lei sunt percepute şi de universităţile din Moldova. Diferenţa o face însă distanţa mică de casă.

Cât costă să fii student...                                       

Majoritatea universităţilor din România aplică taxe de înscriere cuprinse la facultate cuprinse între 80 şi 2500 de lei. La aceastea se adaugă taxe anuale de şcolarizare între 2000 şi 5500 de lei în funcţie de specializare pentru locurile nesubvenţionate de la buget şi alte zeci de taxe interne impuse de fiecare facultate şi care încep de la terife pentru eliberarea legitimaţiilor de student până la permis de bibliotecă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite