Alba Iulia: Start la înscrierea la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele două ore din prima zi de înscriere aproximativ 50 de persoane şi-au depus dosarul pentru a urma cursurile de licenţă sau masterat la facultăţile din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.

Botoşani: S-a dat startul înscrierilor la facultate

Pentru anul universitar 2010-2011, instituţia de învăţământ superior din Alba Iulia are o ofertă educaţională de 1855 de locuri pentru domeniile de licenţă. Dintre aceste locuri 550 sunt fără taxă şi 905 cu taxă. Candidaţii se pot înscrie şi pe cele 400 de locuri cu taxă la învăţământul la distanţă. Pentru masterat sunt scoase la concurs 210 locuri subvenţionate şi 660 de locuri cu taxă.

Se caută facultăţile „bănoase“

În primele două ore aproximatin 50 de persoane s-au înscris la una dintre facultăţile Universităţii „1 Decembrie 1918“. „Numărul candidaţilor înscrişi va fi mai mare în zilele următoare. Pentru moment nu putem spune care dunt domeniile cele mai căutate. Tinerii s-au înscris atât la facultăţi cu profil economic, cât şi la facultăţile de geodezie, cadastru, istorie, drept sau filologie. La finalul sesiunii de înscrieri a candidaţilor vom vedea care sunt domeniile cele mai solicitate“, a spus Achim Moise, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918“.

O parte dintre tinerii care au trecut astăzi pe la facultate s-au hotărât pe loc iar alţii au venit ştiind exact ce doresc să urmeze. „Astăzi m-am interesat şi am văzut broşura de admitere. Sper ca media mea să-mi asigure un loc la o facultate fără taxă. Voi încerca la specializarea finanţe-bănci“, a spus Ioana Stanciu, de 18 ani din Alba Iulia. La o facultate considerată de viitor s-a înscris şi Mihaela Savancea. „Am ales geodezie şi cadastru pentru că este un domeniu în care se caută specialişti. Cred că este o meserie interesantă şi bănoasă“, a spus tânăra de 19 ani din Alba Iulia.

image

Eugenia Dobra vrea să urmeze a doua facultate la 53 de ani

Şi candidaţii care doresc să urmeze facultatea de asistenţă socială s-au grăbit să se înscrie. „Am 53 de ani dar m-am hotărât să fac şi a doua facultate. Am terminat dreptul dar acum doresc să urmez asistenţă socială pentru că mă ajută la locul de muncă. De peste 20 de ani lucrez la Penitenciarul Aiud şi în munca mea am nevoie şi de noţiunile de asistenţă socială“, a spus Eugenia Dobra.

Înscrieri şi pentru master

Tot în această perioadă se fac şi înscrierile la specializările de master organizate la Universitatea din Alba Iulia. O parte dintre candidaţi s-au înscris chiar pentru mai multe domenii în speranţa că vor obţine un loc subvenţionat.

„Taxa de înscriere, atât pentru master cât şi pentru admiterea la cursurile de licenţă, este de 100 de lei. Cei care doresc să se înscrie la mai multe mastere trebuie să plătească înscrierea pentru fiecare în parte. Interviurile de admitere se desfăşoară în aceaşi zi. Dar în cazul în care candidatul s-a înscris pentru trei sau chiar patru mastere ora interviului va fi decalată pentru a putea susţine proba la fiecare“,  a mai spus Achim Moise, rectorul Universităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite