Botoşani: (UPDATE) Meciul Naţionalei de Tineret a României aduce apa caldă în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, Apa Grup a sistat furnizarea apei către termica din cauza datoriilor de aproape 5 milioane de lei. Dacă de cei 9000 de clienţi nu le-au păsat furnizorilor de utilităţi, altfel stau lucrurile când vine vorba despre Naţionala de Tineret a României care joacă mâine pe Stadionul Municipal.

ora 15.15.

Iată motivul reluării apei calde în Botoşani:

„ Am primit o solicitare de la Termica să îi păsuim până luni că joacă Naţionala de Tineret a României şi ne facem de râs în ţară. Vom deschide robinetul la CET până luni apoi mai vedem" a declarat Maricel Georgescu, director Apa Grup.

ora 15.O0

Ca să nu se facă de râs în toată ţara pentru că lasă Naţionala de Tineret a României fără apă caldă la vestiare, autorităţile locale au găsit o soluţie provizorie. Reluarea temporară a furnizării apei calde menajere în oraş. „Societatea comercială Termica SA a reluat, miercuri după-amiază, furnizarea apei calde menajere către populaţie. Situaţia a fost deblocată ca urmare a unor negocieri între conducerea Termica şi cea a societăţii Apa Grup, în baza cărora furnizorul de apă a reînceput alimentarea societăţii de termoficare. Potrivit înţelegerii, apa va fi furnizată până luni în regim normal, urmând ca, în funcţie de discuţiile care vor avea loc, să fie adoptate noi măsuri", se arată în comunicatul Termica. Surse din rândul oficialilor Termica susţin că, cel mai probabil, apa caldă va fi furnizată doar la stadion nu şi în oraş, De altfel, la o oră de la emiterea comunicatului, populaţia nu va apă caldă la robinete.

ora 14.10

Decizia  Apa Grup de a sista furnizarea apei către Termica afectează şi Naţionala de tineret a României care va juca mâine un meci pentru calificarea la Europenele din 2011. Elevii antrenaţi de Emil Săndoi vor avea astăzi primul antrenament pe Stadionul Municipal dar nu vor putea face duş şi refacere pentru că apa caldă este oprită inclusiv la vestiarele stadionului Municipal. Oficialii botoşăneni se gândesc să monteze provizoriu o centrală termică dar nu au racorduri la reţeaua de gaz.

ora 14.00

Peste 9000 de botoşăneni, care mai sunt clienţi Termica, sunt obligaţi să se spele la lighean până când societatea de termoficare îşi achită datoriile. Sistarea apei calde cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar îi revoltă pe botoşăneni care s-au plâns deja asociaţiilor de proprietari" Vom solicita daune la facturare. Au oprit un serviciu fără să anunţe populaţia. Avem noroc că nu e frig ca să rămânem şi fără căldură. Este un lanţ al slăbiciunilor din care cetăţenii au de suferit"a declarat Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani.

ora 12.20

Cinci milioane de lei trebuie să achite Termica pentru apa consumată în ultimii doi ani. Mai exact, factura este de 3,8 milioane de lei iar restul reprezintă penalităţile. Conducerea Apa Grup nu va relua furnizarea serviciilor către Termica până la stingerea datoriei. „Până nu-şi achită datoriile, nu mai primesc apă. Au de unde plăti dacă ne gândim cât costa gigacaloria. Până la urmă este o societatea care a are profit aşa că trebuie să îşi achite facturile. Nici nu discutăm. Ne dau banii şi, apoi, deschidem robinetul" a declarat Maricel Georgescu. Din această dimineaţp, niciunul dintre cei 9000 de clienţi ai societăţii de termoficare nu mai are apă caldă la robinete.

ora 12.00

Societatea comercială Termica SA a anunţat cu puţin timp în urmă că, din cauza întreruperii alimentării cu apă a unităţii, este nevoită să sisteze, începând de miercuri, furnizarea serviciilor de apă caldă menajeră către toţi abonaţii.

Situaţia survine ca urmare a deciziei conducerii societăţii Apa Grup de întrerupere completă a apei către Termica, pe fondul datoriilor.

Citeste si:

Veste bună! Apa Grup a fost reconectată la curent

Termica a ascuns E.on faptul că nu va mai produce şi livrează energie electrică

Ioan Diaconu: „Termica nu are bani pentru plata restanţelor către Apa Grup.”

Conducerea Termica îşi exprimă speranţa că problemele apărute în alimentarea cu apă caldă vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil, pe fondul înţelegerii de care ar putea da dovadă atât administraţia Apa Grup, cât şi Consiliul Judeţean, ca proprietar al furnizorului de apă.

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea Termica susţine că, "în ciuda dificultăţilor financiare prin care trece unitate, a respectat graficul de plăţi către Apa Grup, achitând în acest an facturi de trei ori mai mari faţă de facturile curente."

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite