Botoşani: (UPDATE) Protest la Psihiatrie: Angajaţii cer demisia directorului Oprişanu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Angajaţii de la Psihiatrie au făcut un protest spontan
Botoşani: Angajaţii de la Psihiatrie au făcut un protest spontan

Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie au  oprit lucrul în această dimineaţă în semn de protest faţă de  măsurile dure anunţate  de noua conducere, măsuri  care  vizează reducerea sporurilor cu 50%, eliminarea tichetelor de masă şi disponibiliarea a 29 angajaţi TESA.

10.30

Angajaţii de la Psihiatrie au renunţat la mitingul din faţa Consiliului Judeţean pentru că nu au autorizaţie .La această oră, protestatarii s-au adunat în curtea spitalului şi îşi prezintă nemulţumirile. Ei cer demisia noului director, Gabriel Oprişanu. Acesta nu a putut fi contactat. Liderul de sindicat va purta discuţii cu şefii judeţului.

10.20.

De când a venit, noua conducere a lansat tot felul de zvonuri cum că se vor face disponibilizări şi vor fi reorganizate secţiilor. Muncim în stres şi nu avem siguranţa zilei de mâine" a declarat dr. Radu Nevinglovchi, medic psihiatru. Protestatarii au anunţat că vor cere demisia directorului. Ei sunt decişi să înceapă munca abia atunci când le vor fi respectate drepturile salariale.

ora 10.00

50 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie au oprit lucrul, s-au încolonat şi au anunţat vor  porni  spre Consiliul Judeţean, administrator al unităţii medicale, să ceară socoteală faţă de măsurile dure anunţate de noul director, Gabriel Oprişanu.

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit tichetele de masă din luna august iar noul şef i-a anunţat că , de la anul, nu vor mai beneficia de aceste drepturi prevăzute prin contractul colectiv de muncă. În plus, angajaţii de la Psihiatrie au fost anunţaţi că sporurile le vor fi reduse cu 50% iar 29 de angajaţi TESA vor pleca acasă.

Botoşani:  Ajuns la "Nebuni" , Oprişanu trimite oamenii acasă!

ora 9.30.

Aba instalat şef la Psihiatrie, Gabriel Oprişanu şi-a pus subordonaţii în cap când a anunţat că nu vor mai fi acordate unele drepturi salariale şi tichetele de masă, începând de anul viitor. Măsura pare să fie luată din cauza datoriei de 1,3 milioane de lei înregistrată de această unitate medicală.

Angajaţii spitalului sunt nemulţumit întrucât nu şi-a ridicat tichetele de masă nici luna aceasta. Protestul este anunţat pentru ora 9.30. Peste 50 de angajaţi au anunţat că vor întrerupe munca.

Vom reveni cu amănunte.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite