Botoşani (UPDATE) : Peste 200 de profesorii strigă acum "Hoţii!“ în faţa Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul a început în urmă cu cîteva minute. Cadrele didactice vor ca ministrul educaţiei să îi lămurească de ce nu-şi primesc banii.

ora 10.00

Aproape 1000 de cadre didactice din 25 de şcoli din Botoşani au intrat astăzi în a IIIa săptămână de proteste. Spiritele s-au încins în acest weekend după ce Trezoreria a anunţat că are în conturi bani pentru plata salariilor aferente lunii februarie dar fără majorarea de 33%. Cadrele didactice sunt decişi să contine protestele până îşi vor primi integral salariile. La ora 12.00 profesorii vor protesta în faţa Prefecturii alături de elevi.

Botoşani: O nouă momeală aruncată profesorilor

 ora 9.45

50 de profesori din Botoşani şi 150 de Suceava protestează în faţa Ministerului Educaţiei.  Liderii celor două federaţii sindicale din învăţământ li s-au alăturat. Cu toţii cer ministrului educaţie să iasă în stradă şi să rezolve problema salarizării profesorilor. „ Vrem să tragem un semnal de alarmă că hotărârile judecătoreşti nu sunt respectate în România chiar de stat" , a spus Paula Iuliana  Nacu, vicepreşedinte Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Botoşani.

Botoşani: Copiii au protestat alături de profesori (Galerie Foto)

ora 8.45

Un autocar  cu 50 de profesori din Botoşani a ajuns în această dimineaţă în Bucureşti, susţin liderii sindicali. Tot atâţia profesori suceveni au luat drumul Capitalei şi se vor alătura protestelor programate între orele 9-16.00 în faţa sediului Ministerului Educaţiei.

Botoşani: Profesorii pleacă în această noaptea spre Capitală

„ Vor cere ca în România să fie respectate drepturile şi hotărârile judecătoreşti. Profesorii din Botoşani şi Suceava au hotărâri judecătoreşti defintive , irevocabile şi cu titlu executoriu care prevăd majorarea salariilor cu 33% dar, cu toate, acestea nu şi-a primit banii pentru luna februarie. Este o încălcare flagrantă a drepturilor", ", a spus Maria Ţiprigan, lide Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Botoşani(SIP).

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite