Botoşani: O nouă momeală aruncată profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii pentru plata salariilor profesorilor au ajuns în Trezorerie, însă nu în totalitate.

Profesorii vor primi cel mai probabil luni salariile pentru luna februarie insă nu cu o creştere de 33%, ci doar cu 15 %.

„Ne-a transferat, nu din trimestrul patru în unul aşa cum s-a cerut, ci din trimestrul trei în unul o anumită sumă. Suntem aproape de a putea afirma cu certitudine că suma ne va acoperi, salariul aferent lunii octombrie plus 15% stabilit prin lege", a precizat Radu Ţurcanu, directorul Direcţiei de Finanţe Publice Botoşani.

Cadrele didactice ştiau de aceste fonduri încă de ieri când au fost anunţaţi de liderii sindicali în cadrul protestului organizat în faţa Prefecturii.

„M-am întâlnit cu domnul Flutur care m-a asigurat că luni vom avea banii pe card...", a fost încercare de a se adresa mulţimii a liderului de sindicat Maria Ţipirigan, ce a fost întreruptă imediat de huiduielile cadrelor didactice adunate ieri în Piaţa Revoluţiei.

Liderii sindicali au arvunit şi pentru săptămâna viitoare piaţa din faţa palatului administrative şi sunt decişi să nu renunţe la proteste decât atunci când îşi vor primi integral salariile.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite