Botoşani: Profesorii îşi iau astăzi salariile restante: Pentru perioada de grevă nu vor fi plătiţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice îşi primesc astăzi banii pentru care au ieşit în stradă în ultimele două săptămâni. Plătiţi vor fi şi profesorii care nu au participat la proteste. Aceştia din urmă vor încasa integral şi banii pe luna martie pentru că şi-au continuat activitatea. Restul vor plăti cu vârf şi îndesat pentru grevă.

4,4 milioane de lei intră astăzi în conturile profesorilor şi învăţătorilor din tot judeţul. Banii au fost transferaţi pe trimestrul I din fondurile pe trimestrul III prin hotărârea Ministerului Finanţelor Publice.

Botoşani: Profesorii s-au întors la clase!

Salarii nete, cu majorări de 33%, vor primi inclusiv cadrele didactice care nu au protestat în ultimele două săptămâni. Mai mult, spărgătorii de grevă vor primi integral şi banii pentru luna martie pentru că au mers la ore în această perioadă.

Botoşani: Vezi aici filmul protestelor din Învăţământ!

Inspectoratul Şcolar a hotărât ca peste 900 de profesori grevişti să nu fie plătiţi luna viitoare pentru 12 zile de proteste. „ A fost respinsă propunerea liderului SIP. Profesorii care au participat la proteste nu vor fi plătiţi pentru că nu au fost la ore. Cu acest lucru a fost de acord inclusiv Consiliul Judeţean al Elevilor", a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct IŞJ Botoşani. Pe 8 aprilie vor fi achitate salariile aferente lunii martie.

 Între timp, Guvernul atacă hotăririle judecătoreşti privind majoarea cu 33% a salariilor profesorilor din  Botoşani şi Suceava. Executivul a anunţat că va adopta un act normativ prin care salariile profesorilor vor fi uniformizate la nivel naţional, astfel încât hotărârile judecătoreşti de majorare cu 33% a veniturilor acestora să nu se mai aplice. Peste 3000 de hotărâri judecătoreşti sunt contestate la Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie iar alte câteva sute de procese aflate pe rolul instanţelor vor fi anulate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite