Botoşani: Profesorii s-au întors la clase!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, cele peste 900 cadre didactice au venit la şcoală iar majoritatea au intrat la ore după două săptămâni de grevă. Statele de plată pentru luna februarie sunt în contabilitate iar profesorii îşi vor primi integral salariile. Nu se ştie ce se va întâmpla însă cu salariile pentru luna martie care trebuie acordate pe 8 aprilie.

Botoşani: Profesorii îşi primesc integral salariile!

Botoşani: Vezi aici filmul protestelor din Învăţământ!

Chiar dacă abia mâine banii vor intra pe carduri, profesorii au revenit în această dimineaţă la cursuri dar nu înainte de a vedea statele de plată din contabilitate. „ Sunt bani pentru plata salariului net pentru luna februarie, a CAR-ului şi pensiilor alimentare. La începutul lunii viitoare vor fi viraţi şi banii pentru contribuţiile sociale", a dat asigurări Ioan Onofrei, directorul Colegiului Naţional „A.T.Laurian" Botoşani.

image

După 16 zile de proteste, profesorii de la acest colegiul au intrat în clase.  „ Elevii noştri nu au probleme cu recuperarea materiei. În liceul nostru, copiii sunt buni şi au un avans de cel puţin şase lecţii. Ei ştiu foarte bine ce au de făcut şi nu au fost afectaţi de protestul nostru, Ba mai mult, au fost mereu alături de noi", a spus Cornel Rusu, profesor Colegiul Laurian.

image

Emoţiile au fost mari din amele tabere. „ Fac această meserie cu pasiune. Nu a fost uşor în această perioadă iar întâlnirea cu elevii este emoţionantă", a spus Elena Agachi, profesor Colegiul Laurian.

image

Cursurile au fost reluate în toate cele 25 de unităţi de învăţământ care au fost în grevă în utlimele două săptămâni.

Profesorii nu au primit până acum nicio granaţie cu privire la plata salariilor pentru luna martie care trebuie alocate săptămâna viitoare. Şefii Trezoreriei aşteaptă o suplimentare a fondurilor întrucât şi-au golit conturile după transferul banilor de pe un trimestru pe altul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite