Botoşani: Primul pacient prins de poliţia concediilor a intrat astăzi în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Grofu vrea astfel să protesteze pentru ,,arestul la domiciliu" . Femeia consideră măsura abuzivă şi a anunţat că dă în judecată Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate. Avocaţii sunt convinşi că toţi  pacienţii vor avea câştig de cauză iar statul va fi bun de plată.

Elena Grofu( 41 ani) este primul pacient prins de ,, poliţia concediilor medicale". Femeia a fost operată la fiere şi a fost nevoită să iasă din casă pentru o consultaţie la medicul de familie. Deşi poate dovedi cu acte că a lipsit motivat de la domiciliu în timpul controlului, pacienta nu îşi poate încasa banii pe concediul medical.

,, Vin Imediat!” : Poliţia concediilor primită cu bilete în uşă de pacienţi

Femeia este confecţioneră şi trebuie să încaseze 500 de lei pentru perioada concediului medical de 21 de zile. Vineri când s-a dus la fabrică să îşi ridice banii a aflat cu stupoare că  statul nu îi va da niciun leu. Conducerea fabricii i-a plătit doar cinci zile din concediu, bani pe care îi va recupera din salariul de luna viitoare. Elena Grofu este disperată şi a suferit o cădere psihică,, Mi-au dat un milion de lei pe care mi-i vor opri din leafa pe luna viitoare. Mi-au zis că nu au ce să îmi facă pentru că aşa spune legea. Nu mă mai pot opri din plâns de trei zile" a spus pacienta.

Disperată, femeia a intrat astăzi în greva foamei şi este decisă să nu renunţe la protest decât atunci când i se va face dreptate,, Sunt operată şi abia mă ţin pe picioare. Nu am ce mânca şi sunt cu nervii la pământ. Poate moartă mă vor băga şi pe mine în seamă. Că toată contribuţia mea de 20 de ani la fondul de sănătate nu mai contează" a spus Elena Grofu.

 Aflaţi reacţia şefilor din Sănătate , marţi în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite