Botoşani: ,, Vin Imediat!” : Poliţia concediilor primită cu bilete în uşă de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestaţi la domiciliu, pacienţii care sunt nevoiţi să iasă din casă lasă în uşi mesaje pentru echipele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate care vin în control.

Elena Brofu( 41 ani) este primul pacient prins de ,, poliţia concediilor medicale". Femeia a fost operată chiar în ziua când a apărut noua lege privind verificarea legalităţii concediilor medicale. Medicul de familie i-a acordat 21 de zile de concediu medical după ce a suportat o intervenţie chirurgicală de extirpare a ,, pietrelor la fiere,,

image

Pacienta locuieşte singură într-o cameră de cămin din zona industrială a oraşului şi era nevoită să meargă la medicul de familie pentru o adeverinţă,, Trebuia să pun ştampila rotundă pe acte şi trebuia să mă prezint personal la medic. Am plecat pe la 11.00 la medic şi din urmă a venit poliţia. Nu m-au găsit acasă şi acum vor să mă lase fără banii de concediu" a spus Elena Grofu.

Femeia este confecţioneră şi ar trebui să încaseze 500 de lei pentru perioada concediului medical. ,, Îi dau în judecată dacă nu îmi plătesc concediu. În 20 de ani de muncă am cotizat la fondul de sănătate şi nu am avut o zi de medical. Am acte că am fost la medic şi nu la distracţie aşa operată" a mai spus pacienta care lasă bilete în uşă

image

De teama unor noi sancţiuni, femeia lasă în uşă mesaje pentru echiepele de control,, Le-am pus bilet în uşă că m-am dus la fabrică să iau bonurile de masă. Nu am ce mânca şi nu am pe cine trimite. Sper să nu am probleme" mărturiseşte femeia.

image

De la intrarea în vigoare a legii, 50 de pacienţi au fost ,, călcaţi" de poliţia concediilor. 15 dintre ei nu vor mai primi banii de concediu pentru că nu au fost găsiţi acasă. 10 medici de familie au fost amendaţi cu 5000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite