Botoşani: Poliţia a dat peste bişniţarii de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au confiscat de la bişniţari aproape 300 de pachete de ţigări.

Citeşte şi:

Autocar blindat cu ţigări descoperit în Vama Stânca

Poliţiştii l-au identificat pe Alin Ioan L, (33 ani), din municipiul Botoşani, care deţinea în autoturismul proprietate personală, în vederea comercializării, cantitatea de 245 pachete de ţigări,  provenienţă Republica Moldova, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi fără să fie autorizat în vederea desfăşurării unor astfel de activităţi. În autoturism a fost găsită şi suma de 855 lei despre care s-a stabilit că provine din vânzarea ilegală de ţigarete.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar cantitatea de ţigarete şi suma de bani identificată au fost confiscate.

Tot ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii l-au identificat şi pe Gheorghe Cristian P. (38 ani), din municipiul Botoşani, gestionar la un cafe-bar din zona Parcul Tineretului, care deţinea şi comercializa în incinta unităţii 31 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, fără a deţine documente legale.

S-a stabilit că ţigările au fost depozitate în incinta unităţii de Ogla L. (49 ani), administratorul societăţii.

Faţă de aceasta au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscînd că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvîrşirii acesteia, urmând a se propune soluţie procedurală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite