Botoşani: Autocar blindat cu ţigări descoperit în Vama Stânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Stânca au descoperit ieri 1400 de pachete de ţigări, ascunse într-un autocar, care urmau a fi introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal. Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări precum şi sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 8.000 lei.

La volanul autocarului, înmatriculat în R. Moldova, se afla   Alexandru C., cetăţean moldovean, în vârstă de 26 ani. „La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în zona dormitorului şi a băii de serviciu a autocarului cantitatea de 28.000 ţigarete marca „MT", cu timbru de acciză Republica Moldova." a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani

Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 6000 lei, iar şoferul autocarului a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 8.000 lei, pe care a achitat-o pe loc.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră au solicitat Direcţiei Afaceri Consulare din cadrul Ministerului Afaceri Externe anularea vizei emise pe numele cetăţeanului  moldovean.

O altă captură de ţigări de contrabandă a fost făcută tot ieri în Vama Rădăuţi Prut. Poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe persoane care aveau asunse sub haine câteva zeci de pachete de ţigări.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite