Botoşani: Pensii ilegale de un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de doi ani, Casa Judeţeană de Pensii  a plătit unui număr de 105 botoşăneni pensii în valoare totală de un million de lei, deşi după lege aceştia nu puteau beneficia de acest drept.

Botoşănenii care au beneficiat ilegal de pensie se aflau  într-o stare de incompatibilitate pentru că în acelaşi timp obţineau venituri de natură salarială şi de pensie anticipată sau de invaliditate.

Citeşte şi:

32 de patroni cu pensii pe caz de boală

Orbii falşi îşi predau permisul de conducere

În urma unor verificări făcute de Curtea de Conturi s-a stabilit că aceştia aveau depuse acte medicale la dosarele de pensie  precum că suferă de anumite boli care nu le permit să mai muncească.  Cu toate acestea, în timp ce luau pensie ei lucrau la diverse firme sau asociaţii familiare unde erau angajaţi cu acte în regulă.

Totul a  ieşit la iveală după ce s-a confruntat baza de date a Casei de Pensii cu cea a Fisc-ului. Toţi cei depistaţi au primit decizii de reţinere a sumelor cu care s-a prejudiciat bugetul de pensii şi totodată li s-au sistat şi pensiile. Doar o treime dintre persoanele depistate au contestat în instanţă deciziile de impunere şi se judecă acum cu CJP Botoşani.

Nu doar pensionarii au fost prinşi că au tras ţeapă statului. Şi nouă mame care se află în concediu maternal au fost depistate că au realizat venituri salariale în timp care au beneficiat şi de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite