Botoşani: O nouă zi de proteste în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii nu vor accepta avansul de 500 de lei şi vor continua să nu intre la ore.

Botoşani: (UPDATE) Profesorii păcăliţi să vină la ore cu 500 de lei avans la leafă: "Nu vom renunţa la proteste!"

Update: Profesorii au votat în unanimitate continuarea protestelor

„Dacă Iuda l-a vândut pe Cristos pentru 30 de arginţi, noi nu ne vindem pentru 500 de lei. Ceauşescu a dat la Revoluţie câte 100 de lei şi a primit câteva gloanţe. Acum ei ne oferă 500 de lei. Noi vom veni în continuare la şcoală, dar nu vom intra la ore", a declarat profesorul de limba română, Dragoş Cristea.

Cadrele didactice vor continua să protesteze în aceeaşi manieră până la plata integrală a salariilor.

Astăzi dimineaţă, în toate unităţile şcolare în care s-a protestat pentru neplata salariilor, cadrele didactice vor suspune la vot dacă vor întrerupe protestele.

„Nu suntem de acord cu cei 500 de lei. Mi se pare mult prea puţin, ca şi cum cineva ar arunca un os la un câine maidanez. Dacă vom decide să intrăm la ore o vom face că vrem, nu ca cineva ne-a aruncat un os", a declarat ieri Alina Voinea, lider de sindicat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu".

Dacă ieri spiritele s-au mai potolit după întâlnirea cadrelor didactice cu prefectul Cristian Roman, Ada Macovei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Radu Ţurcanu, şeful de la Finanţe, astăzi, profesorii au izbuctnit iar.

„Fiecare să voteze în funcţie de cum îl lasă inima, stomacul şi buzunarul, Nu ne mulţumim cu nişte firmituri. O parte vor întrerupe grava, însă vor fi cu siguranţă şi cadre didactice ce vor continua să protesteze", a precizat un professor al Colegiului Naţional A.T. Laurian.

Propunerea şefilor pentru profesori a fost de a accepta maxim 500 de lei din salariu pe luna februarie şi diferenţa în martie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite