Botoşani: Bugetarii, dispuşi să declanşeze o nouă revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Florian este inginer şi de şapte ani lucrează în cadrul Maternităţii Botoşani iar în ultimul an a pierdut peste 8.000 de lei din cauza diminuării salariale.

Sindicatele fac apel la oameni să iasă luni în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului

Tăierea salariilor, disponibilizările şi creşterea vârstei de pensionare scot în stradă sute de bugetari. Inginerul Petru Florian are 52 de ani şi este unul dintre oamenii care îşi strigă în stradă nemulţumirea, acesta fiind angajat în cadrul Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Botoşani.

Sute de bugetari au huiduit Guvernul în Piaţa Revoluţiei (foto)

image

Oamenii au scandat lozinci anti-guvernamentale şi au cerut demisia Guvernului (foto)

image

De la un salariu de circa 1.800 de lei, Petru Florian a ajuns să încaseze lunar aproximativ 1.000 de lei.

Botoşăneanul este şeful serviciului de întreţinere din cadrul Maternităţii, zilnic ocupându-se de supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor dar şi de diverse aspecte administrative.

„Nu suntem de acord cu diminuarea salariilor.Ca o soluţie de compromis, s-ar putea să se facă actualuizarea tarifelor la serviciile oferite de Maternitate care sunt cu până la 150 de lei mai mici faţă de alte unităţi încadrate la acelaşi nivel. Astfel s-ar strânge bani în unitate şi automat s-ar strânge bani şi la fondul de salarii. Nu vrem transformarea personalului din sistemul sanitar în zilieri", a spus Petru Florian.

Bugetarii susţin că dacă protestul nu va avea efectul dorit protestele vor continua şi nu este exclus ca situaţia să de-a naştere la o migrare în masă a angajaţilor spre angajatorii de peste hotare.

„Dacă în urma acţiunilor din această săptămână, guvernanţii nu vor soluţiona favorabil revendicările noastre, singura soluţie care mai rămâne romanilor este încetarea totală a lucrului sau declanşarea unei noi revoluţii", a spus Marius Oroşanu, liderul Cartel Alfa Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite