Botoşani: ULTIMA ORĂ: Sindicatele fac apel la oameni să iasă luni în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartel Afla a împrăştiat în oraş fluturaşi şi a dat publicităţii o  scrisoare deschisă prin care îi îndeamnă pe botoşăneni să participe la un miting de protest împotriva Guvernului. Mitingul va fi organizat luni, între orele14.00 şi 16.00,  în faţa Prefecturii.

Sindicatele promit o săptâmână plină de proteste.  Primii care au organizat un miting sunt sindicaliştii din  Cartel Alfa.  Luni, timp de două ore, aceştia vor protesta  în faţa Prefecturii Botoşani faţă de măsurile luate de Guvern privind diminuarea salariilor, disponibilizările şi creşterea vârstei de pensioare. Cartel Alfa a împărţit în oraş manifeste prin care îi îndeamnă pe botoşăneni să se alăture membrilor de sindicat. (foto)

image

Deasemeni, Cartel Alfa a dat publicităţii şi o scrisoare deschisă în care explică pe larg de ce s-a ajuns la organizarea acestui miting de protest.

SCRISOARE DESCHISĂ

Dragi botoşăneni,

(....) Scopul mitingului este exprimarea protestului faţă de disponibilizările din toate domeniile de activitate, faţă de aprobarea legii pensiilor, care va conduce la creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, faţă de diminuarea salariilor cu 25%, după ce nu cu mult timp în urmă acestea se reduseseră la jumătate, prin anularea tuturor sporurilor, faţă de intenţia de desfiinţare a contractelor colective de muncă şi, implicit, a tuturor drepturilor câştigate prin negociere, precum şi faţă de încercarea actualei puteri de a ne face pe toţi "zilieri", prin transformarea actualelor contracte individuale de muncă din durată nedeterminată în durată determinată.

Aţi auzit de toate acestea, dar aţi reacţionat? Ştiu că sunteţi nemulţumiţi, că sunteţi revoltaţi de actuala guvernare şi de măsurile de austeritate fără precedent în România. Trebuie să schimbăm ceva! E timpul să nu fim pasivi, să nu mai plângem pe umărul prietenului, colegului, fratelui sau partenerului de viaţă. Ei nu au nici o vină! Adevăraţii vinovaţi sunt cei care guvernează prost această ţară şi lor trebuie să le comunicăm nemulţumirile noastre intr-un mod cât se poate de ferm, chiar vehement dacă altfel nu aud.

Veniţi luni între orele 14-16, în faţa Prefecturii Botoşani, să le demonstrăm că nu ne-au înfrânt, că suntem încă puternici şi solidari! Putem şi trebuie să fim acum mai uniţi şi mai solidari ca oricând, indiferent de apartenenţa sau nu la o organizaţie sindicală, indiferent dacă suntem salariaţi, şomeri sau pensionari, indiferent dacă lucrăm în sistemul bugetar sau în cel privat, indiferent de studiile sau de meseria noastră. Ceea ce ne uneşte (şi mă gândesc cel puţin la dorinţa de a ne recăpăta demnitatea şi siguranţa zilei de mâine) este cu siguranţă mai presus de ceea ce poate ne desparte în acest moment.

Cartel ALFA Botoşani vă asigură luni prilejul să vă manifestaţi nemulţumirea, prilejul să spuneţi puterii cum trăiţi şi ce probleme aveţi. Vreţi să strigaţi împotriva puterii actuale? Luni puteţi să o faceţi! Vreţi să-i fluieraţi şi să-i huiduiţi pe guvernanţi? Veniţi luni alături de noi! Vreţi să le transmiteţi un mesaj scris în care să le spuneţi tot ce vă doare? Luni vă vom aştepta în faţa Prefecturii, între orele 14-16, cu formularul necesar şi cu o urnă în care să lăsaţi mesajul vostru, care va ajunge cu siguranţă la prefectul judeţului şi la Guvern! (...)

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Marius Leonardo Oroşanu,  Preşedinte Cartel ALFA Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite