Botoşani: Minori determinaţi de părinţi să cerşească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Văculişteanu a fost prinsă din nou al cerşit cu copiii
Elena Văculişteanu a fost prinsă din nou al cerşit cu copiii

Copiii  sunt puşi la cerşit de părinţi de la vârste fragede. În pofida răcirii vremii,  unii părinţi continuă să-şi  determine copiii minori să apeleze la mila publicului pentru a face rost de bani.

Femeia a mai fost prinsă la cerşit cu bebeluşul!

Este şi cazul Elena Văculişteanu care, dacă în urma cu câteva luni  a fost  predată la Centrul maternal cu un copil de 2 săptămâni. Ieri, femeia  a fost depistată din nou de Poliţia Comunitară cerşind în faţa Spitalului Judeţean cu un  copil de un an şi jumătate.

Şi de această dată  femeia a fost condusă la Centrul maternal şi predată împreună cu minorul.  După cum declară, femeia are opt copii, din care cinci  sunt deja în grija Protecţiei Copilului, ceilalţi trei fiind în continuare folosiţi de mamă pentru activităţi de cerşetorie.  

Botoşani:Femeia a mai fost prinsă la cerşit

 „Tertipurile la care se apelează în cerşetorie, prin exploatarea minorilor în scopul câştigării unor sume de bani depăşesc de cele mai multe ori limita omeniei, dar ating obiectivul propus, sensibilizarea celtăţeanului de bună credinţă", a declarat directorul executiv al Poliţiei Comunitare Ioan Onuţu.

Fugit din orfelinat, prins la cerşit

Luni, în urma sesizării  angajaţilor DGASPC Botoşani, a fost depistat minorul I. Ionuţ Alexandru, în vârstă de 13 ani, care, pe data de 13 octombrie  a fugit din Centrul Mănăstirea Doamnei. Băiatul, a revenit după fuga din Complex acasă, reluându-şi activităţile de cerşetorie.  Copilul a fost predat aseară, în jurul orelor 19.55 din nou la Complexul de Servicii destinat copilului care a săvârşit fapte penale, dar nu răspunde penal, din Mănăstirea Doamnei.         

Familia mai are doi copii de 10 şi respective 12 ani, folosiţi de asemeni la cerşit în intersecţia str. Calea Naţională cu str. Ion Pillat.                                          

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite