Botoşani: Medicii de familie protestează astăzi faţă de amenzile aplicate de poliţia concediilor.Nouă medici au fost lăsaţi fără drept de semnătură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale se vor întâlni la Colegiul Medicilor pentru a discuta despre modul în care actul medical este afectat de amenzile uriaşe aplicate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate. Nouă din cei 10 medici de familie sancţionaţi de poliţia concediilor şiau pierdut dreptul de a mai elibera certificate.

Printre cei lăsaţi fără drept de semnătură se află şi cei doi medici de chirurgie plastică de la Spitalul Judeţean. Ambii şi-au pierdut dreptul de mai mai elibera certificate în urma unui control al ,,poliţiei concediilor".

,, Vin imediat!” : Poliţia concediilor primită cu bilete în uşă de pacienţi

Întâlnirea are loc în jurul orei 15.00 şi sunt aşteptaţi toţi medicii de familie din judeţ. Nemulţumirile medicilor sunt legate de faptul că judeţul Botoşani se află în topul judeţelor cu cel mai mare număr de amenzi aplicate de ,, poliţia concediilor". ,, Amenzile sunt foarte mari şi fac victime colaterale pentru că sunt suportate din bugetul cabinetelor" a declarat dr. Radu Culiceanu.

Medicii sunt nemulţumiţi şi de imputarea contravalorii unor reţete acordate pacienţilor,, În aceste condiţii vom fi nevoiţi să aducem şi bani de acasă" a mai spus medicul de familie, Radu Culiceanu.

10 medici au fost sancţionaţi cu câte 5000 de lei de poliţia concediilor. 15 din cei 50 de pacienţi verificaţi nu vor primi banii de concediu pentru că nu au fost găsiţi la domiciliu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite