Botoşani:Jale va fi la iarnă: Săracii judeţului vor primi ajutoare la încălzire în funcţie de avere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de botoşăneni nu vor mai primi iarna aceasta ajutoare la încălzire pentru că sunt consideraţi bogaţi. Aceştia deţin maşini, case sau bunuri şi, potrivit noilor reglementări, , nu pot beneficia de subvenţii la plata căldurii sau ajutoare pentru lemne. Amenzile ajung la 5000 de lei pentru toţi cei care declară strâmb.

Citeşte şi:

Este oficial: Proprietarii de centrale termice trebuie să plătească şi la Termica!

90% din cei 9000 de clienţi Termica au beneficiat iarna trecută de ajutoare la încălzire pentru că aveau venituri cuprinse între 155 şi 425 de lei. Aceştia sunt" clienţii" fideli ai statului şi încasează an de an subvenţii pentru plata agentului termic. Lor li se adaugă alte 64 de mii de familii din tot judeţul care au nevoie de ajutoare pentru lemne sau gaz metan.

Un calcul estimativ făcut de autorităţile locale arată că mai bine de 30% dintre aceşti beneficiari vor spune adio ajutoarelor din această iarnă . Potrivit noilor reglementări, săracii judeţului sunt consideraţi prea bogaţi pentru a primi sprijin de la stat.

Frisoane pentru cei încălziţi de Termica

Frigul le va da frisoane puţinilor clienţi Termica. Estimările Federaţiei Asociaţilor de Proprietari (FAP) din municipiu arată că 60% dintre cei care primesc energie termică în sistem centralizat nu vor primi ajutoare la plata căldurii în această iarnă. Cei mai mulţi sunt pensionari care şi-a depus la bănci bani pentru înmormântare sau au terenuri la ţară. Potrivit legii, ei sunt consideraţi bogaţi „ Încă nu am făcut evaluări exacte pentru că abia au apărut reglementările. Vom şti exact când se vor depune cererile pentru subvenţii. Oricum, discuţiile purtate cu şefii de asociaţie arată că unu din trei clienţiTermica nu se încadrează acestor prevederi. Va fi jale la iarnă. Oamenii vor trebui să vândă de prin casă pentru a-şi putea plăti factura la căldură" a declarat Petrică Butnariu, preşedintele FAP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite