Este oficial: Proprietarii de centrale termice trebuie să plătească şi la Termica!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această iarnă, peste 20 de mii de familii cu centrale de apartament vor plăti şi facturi către societatea de termoficare. Facturile vor ajunge la 40 de lei şi reprezintă 50% din cota comună din consumul de energie al unui imobil.

Din această iarnă, cota comună de încălzire a unui imobil este plătită atât de clienţii societăţii de etermoficare dar şi de proprietarii de centrale termice. Măsura se aplică experimental pentru această iarnă după cum reiese din ordinul emis de ANRSC luna aceasta. .„ Utilizarea în calcule de repartizare a unei cote procentuale aferente păriţilor comune de 30% din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire" se arată în ordin.

„Ne punem oamenii în cap!"

Un calcul estimativ făcut de asociaţii arată că proprietarii de centrale de apartament vor plăti în jur de 40 de lei lunar în funcţie de numărul apartamentelor încă  racordate la sistemul de încălzire centralizat. Oamenii sunt revoltaţi şi au cerut asociaţiilor de proprietari explicaţii. „ Nu plătesc nicio factură pentru că eu am centrală. Nu mă intersează căldura de la Termica. Au văzut că lumea se debranşează şi acum vor să ţină pe picioare socitatea furându-ne bani din buzunar" a spus Ionel Mateciuc, profesor.

Conducerea Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani face demersuri pentru a afla dacă acest ordin este constituţional. În acest sens, au solicitat efectuarea unui audit energetic. Mai puţin de 9000 de familii mai beneficiază de serviciile Termica.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite