Botoşani: Graffiti pe peluza stadionului dedicat ambasadorului SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale vor să-i dedice diplomatului american un graffiti de 60 de metri pătraţi. Mark H. Gitenstein va veni la Botoşani la sfâritul lunii,  într-o vizită privată.

Fly este autorul  desenelor de pe faţada cinematografului

image

Citeşte şi: Graffiti la cerere pe pereţii Cinematografului Unirea

Vizita ambasadorului SUA în Botoşani nu este deloc întâmplătoare. Şi asta pentru că strămoşii diplomatului au trăit în urmă cu mai bine de o sută de ani în Botoşani, făcând parte din comunitatea evreiască, destul de numeroasă în acele vremuri. Mark H. Gitenstein a recunoscut în mai multe rânduri că are are origini botoşănene. Străbunicul său, Louis Bralower a  plceat din Botoşani către New York în anii 1880, devenind om de afaceri. 

Diplomatul americat a anunţat autorităţile locale că va vizita oraşul pe 28 aprilie şi că va participa la o acţiune organizată de Corpul Păcii, organizaţie care împlineşte 20 de ani de când activează în România şi zece de când este prezentă şi la Botoşani.

Inspiraţi de desenele de pe pereţii cinematografului, edilii oraşului s-au gândit că  cel mai potrivit ar fi să-l întâmpine pe diplomat cu ceva specific culturii americane contemporane  şi au ales să facă pe peluza sud a  stadionului un imens desen graffiti. Autorul lucrării va fi Fly, alias Ionuţ Iluc (19 ani),  cel care a realizat şi cele mai reuşite desene de pe pereţii cinematrografului Unirii.

În Adevărul de Seară de luni veţi afla ce va desena Fly pentru ambasadorul SUA.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite