Botoşani: EXCLUSIV: Interviu cu fondatorii primei Orchestre Virtuale din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste ocean, cei trei români care dau concerte pe youtube, vorbesc despre proiectul lor unic în lume. În mai puţin de o lună,"Little Symphony" a adunat 18 membri , toţi unul şi unul.

Vezi aici primul concert al Orchestrei Virtuale!

Află mai multe despre fondatorii orchestrei!

 „Little Symphony" este numele primei orchestre virtuale care a luat fiinţă pe 8 februarie în America, unde Ionuţ Coşarcă( 26 de ani) , Ovidiu Corneanu( 33 ani)şi  Liviu Ionuţ Crăciun(28 ani) fac doctoratul în muzică la University of Memphis. Toţi fac muzică de când se ştiu şi au avut norocul să cânte pe marile scene alături de muzicieni de renume din întreaga lume.

R: Cum v-a venit ideea înfiinţării unei orchestre virtuale?

Ionuţ Coşarcă: Căutând pe internet ceva similar am găsit Corul Virtual al compozitorului american Eric Whitacre pe care l-am reconceput şi adaptat pentru orchestră.  Ne-am „multiplicat" într-un cvartet şi am reuşit să dăm primul concert pe youtube.

R. Care a fost repertoriul?

Ovidiu Corneanu: Am ales o piesă foarte cunoscută,  Canonul lui Pachelbel, şi fiecare a cântat fragmente din ea.  Au fost 28 de filme făcute cu o cameră web de la calculator, pe care le-am unit şi am reuşit să creăm un cvartet. Ne-a plăcut ce a ieşit şi am postat-o pe Youtube.

R:  Câţi „spectatori" aţi avut la primul vostru concert?

Liviu Crăciun: Publicul nostru virtual a numărat aproape 7000 de „spectatori". Suntem mulţumiţi pentru început.

R: Proiectul este lansat de trei săptămâni. Câţi membri aţi reuşit să adunaţi până acum?

Ionuţ Coşarcă:  Orchestra s-a mărit cu15 membri cu vârste între 14 şi 40 de ani, toţi muzicieni unu şi unu, din America, Indonezia, Italia, Spania şi chiar doi din România.

Aflaţi mai multe despre proiectul celor trei muziceni, astăzi din

stampila constanta
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite