Botoşani: Trei tineri au făcut prima Orchestră Virtuală din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi muzicieni din Botoşani şi un tânăr din Cluj sunt semnatarii acestui proiect unic în lume. Orchestra are deja 18 membri din toate colţurile lumii şi a dat primul concert pe youtube.

Vezi aici primul concert al Orchestrei Virtuale postat pe youtube!

Ionuţ Coşarcă( 26 de ani) a terminat Liceul de Artă din Botoşani şi Conservatorul din Cluj unde a studiat vioara. În 2007 a fost admis la University of Memphis în programul de masterat în interpretare instrumental (vioara) cu bursă integrală care acoperă costul cursurilor şi îi oferă un mic salariu lunar. Masteratul l-a terminat în 2009 iar acum face doctoratul la aceeaşi universitate.

image

Ovidiu Corneanu a absolvit Liecul de Artă"Ştefan Luchian" din Botoşani şi, ulterior, Academia Naţională de Muzică Bucureşti unde a studiat oboiul la clasa profesorului Florin Ionoaia. Timp de doi ani, botoşăneanul a ocupat postul de oboist şi corn englez al Operei Naţionale Bucureşti iar în 2005 a plecat cu bursă îm USA pentru master în „music performance oboe" la Universitatea Memphis care l-a acceptat, ulterior, să îşi facă aici şi doctoratul tot cu bursă. În paralel, Ovidiu Corneanu se pregăteşte să fie dirijor.

image

Liviu Ionuţ Crăciun(28 ani), un tânăr din Cluj stabilit în USA de opt ani care studiază tot la Universitatea din Memphis. Liviu a absolvit Liceul de Muzică „ Sigismund Toduţa" şi a avut şansa să îşi continue studiile peste Ocean după primul an de facultate. Împreună cei trei români au decis să pună bazele primei Orchestre Virtuale din lume astfel ca artişti anonimi să aibă ocazia să cânte alături mari muzicieni fără să se deplaseze sau să meargă la audiţii.

image

„ Am făcut un site al orchestrei şi i-am încurajat pe muzicieni să trimită cânte în faţa camerelor de la calcultor şi să încarce filmul pe youtube. Noi am selectat cele mai bune înregistrări, le-am unit şi am creat un lucru minunat care va cuceri lumea", a spus Liviu Crăciun, muzician.

Vezi cum poţi face parte din Orchestra Virtuală!

Conceptul este simplu.  Fiecare muzician care vrea să facă parte din Orchestra Virtuală trebuie să intre pe www.littlesymphony.com, să descarce o partitură şi să se înregistreze video. Filmul va fi publicat pe youtube iar link-ul trebuie trimis pe adresa orchestrei. Toate înregistrările sunt reunite ulterior ca în final să se realizeze o armonie şi o unitate ca într-o orchestră obişnuită.

Repertoriul românilor cuprinde deja piese din folclorul românesc, jazz, World Music, Beatles, Abba, Coldplay dar şi piese clasice cunoscute.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite