Botoşani: Ce trebuie să ştiţi când cumpăraţi carne de miel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în gastronomie oferă gospodinelor sfaturi utile pentru prepararea mielului. Succesul unei mese reuşite începe cu alegerea cărnii de miel.

Cea mai bună carne este cea care provine de la animale mai tinere şi care are culoarea roz, atrag atenţia specialiştii. În plus, oasele secţionate trebuie să aibă un aspect poros şi să nu fie uscate. Dacă nu cumpăraţi un miel întreg, ci optaţi doar pentru o pulpă, aceasta trebuie să aibă muşchiul integral, nesecţionat.

Cei care aleg să îşi cumpere carnea de miel din măcelărie trebuie să ţină cont de următoarele sfaturi,, Cereţi să taie tendoanele care ţin carnea pe os, pentru că astfel carnea se va „aduna" mai bine în timpul preparării.  Pentru o aromă deosebită a preparatului, măcelarii trebuie să secţioneze pulpa în aşa fel încât să includă şi osul pelvian,, a spus Ionel Ciobanu, bucătar

 Părţi din miel folosite pentru gătit sunt coastele, cotletele, carnea tocată de miel, pulpa de miel cu os şi dezosată.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite