Botoşani: Bolnav de tuberculoză „internat“ la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Lebăducă( 63 ani)  a rămas pe drumuri după ce Sanatoriul TBC Guranda a fost desfiinţat.  De câteva zile, bătrânul locuieşte într-un birou al primăriei Durneşti.

Bătrânul de 64 de ani nu a ştiut unde să apuce pe 1 aprilie când sanatoriul a fost închis. Pentru el această unitate medicală a fost casa sa în ultimul an când a venit din Bucureşti şi a aflat că este bolnav de tuberculoză.

Constantin Lebăducă se trage din localitatea Durneşti dar nu mai are rude în viaţă sau o casă în care să locuiască. Mai mult, bătrânul a suferit un accident în care şi-a pierdut ambele picioare. Nu primeşte niciun ajutor de la stat şi nu are din ce trăi.

Botoşani: ŞOCANT: Bolnavii de TBC de la Guranda au fost lăsaţi pe drumuri

Omul a refuzat transferul la Spitalul TBC Botoşani de teamă că nu va putea să se întoarcă în sat. A stat la poarta sanatoriului închis, într-un scaun cu rotile, până când oamenilor din sat li s-a făcut milă de bietul om şi i-au cerut primarului să îl cazeze la primărie. „ Nu am unde să merg. Sunt singur şi bolnav", a spus cu lacrimi în ochi bătrânul care spera să îşi găsească sfârşitul în Sanatoriul Guranda.

 Acum , un birou dezafectat, izolat de celelalte încăperi, ale primăriei, îi ţine loc de casă şi spital bătrânului bolnav. „ Îl ajutăm cu ce putem. Îi aducem de mâncare, îl ajutăm să se spele şi să îşi ia medicamentele. Şi de un câine ai grijă, d-apoi de un bătrân suferind. Nu ştiu ce a fost în capul lor de au închis spitalul", a spus Vasile Sasu, primarul localităţii Durneşti care vrea să transforme sanatoriul închis într-un azil pentru bătrânii bolnavii de TBC.

Mai mult despre povestea acestui bătrân aruncat pe drumuri, mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite