Botoşăneancă medaliată în Germania de Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Antonia Olariu este apreciată de nemţi pentru acţiunile sale
Botoşani: Antonia Olariu este apreciată de nemţi pentru acţiunile sale

Antonia Olariu a primit pe  1 decembrie distincţia de onoare din partea  primarului  oraşului german Konstanz pentru propagarea şi sprijinirea culturii, protecţia mediului înconjurator, angajament politic şi social şi organizaţii bisericeşti.  

Distincţia a fost acordată în cadrul Zilei mondiale a angajamentului voluntar. Anul acesta distincţiile au fost acordate pentru prima dată pentru  merite deosebite în consolidarea relaţiilor interculturale şi integrării strainilor unor  cetăţeni de origine germană cât şi străină.

Cu ele ne mândrim:

Botoşani: Isabela Corduneanu duce politicienii mexicani la guvernare

Andra Agachi: Ce aş putea oferi copiilor mei dacă aş rămâne în ţară?

Botoşani: Andra Olaru, absolventa de nota 10 care studiază  la Oxford!

 Printre cei cărora Oberbürgermeister Horst Frank, primarul general din  Konstanz,  le-a acordat asemenea distincţii de onoare în sala de festivităţi a Primăriei oraşului în ziua de 1 decembrie, se află şi Antonia Olariu, preşedinta societăţii germano-romane „  Bodensee „.  Faptul este cu atât mai simbolic cu cât distincţia a fost acordată botoşănencei de Ziua Naţională a României.

Antonia Olariu are dublă cetăţenie şi locuieşte de mai bine de 10 ani  în Germania fiind  lector de limba germană pentru studenţii internaţionali la Universitatea de Excelenţă din Konstanz, traducător autorizat de germană şi română pentru landul Baden Württemberg, doctorandă a departamentului de germanistică al Universităţii Konstanz, actualmente şi  director adjunct al instituţiei Welcome Center a Universităţii din Konstanz din cadrul Departamentului de Relaţii Academice şi Internaţionale şi referent pentru cercetatorii internaţionali şi totodată, coordonatorul cursurilor de limbă germană pentru doctoranzi, post-doc şi profesori internaţionali.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite