O elevă de 16 ani a murit din cauza unui chist pancreatic în drum spre elicopterul SMURD. Părinţii spun că a fost tratată doar cu comprese cu gheaţă până în ultima clipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul SMURD n-a putut să o mai salveze pe Floarea Filip (foto arhivă)
Elicopterul SMURD n-a putut să o mai salveze pe Floarea Filip (foto arhivă)

Tatăl fetei de 16 ani din Rebra, care a murit zilele trecute pe neaşteptate după ce i s-a făcut rău la şcoală, spune că medicii din Năsăud au refuzat să-i facă o ecografie şi au tratat-o cu comprese cu gheaţă, până în ultimul moment. Floarea Filip a murit în ultima clipă pe stadionul de unde trebuia să fie preluată de un elicopter SMURD. Copila este înmormântată la această oră în cimitirul din comună   

Cititi si:

O elevă de 16 ani a murit după ce i s-a făcut rău la şcoală (UPDATE)

Suspiciunile familiei, cu privire la cei vinovaţi de starea în  care a ajuns fata, planează atât asupra medicilor din Năsăud, cât şi asupra profesorului de sport, care ar fi pus-o să facă efort în timpul orei de educaţie fizică.

Ion Filip şi-a exprimat revolta faţă de cum a fost tratată fiica sa, internată la Spitalul Orăşenesc din Năsăud. „Cum să fiu mulţumit? Nu au vrut să-i facă niciun ecograf. I-au băgat o sondă şi au lăsat-o aşa până dimineaţă. I-au pus gheaţă pe burtă. A murit pe stadion chiar înainte să fie luată de SMURD. În ce secol suntem? Neglijenţa nu e doar faţă de copilul nostru, ci şi faţă de alţii", a spus tatăl fetei.

Acesta este hotărât să nu lase lucrurile aşa, după ce va fi terminat cu funeraliile. Revolta lui se îndreaptă şi asupra profesorului de sport. „S-ar putea să fie şi profesorul de vină. Am auzit că a pus-o să facă 50 de genoflexiuni, şi ea e mai plinuţă, nu putea face atâta efort", a mai spus Ioan Filip.

Directorul spitalului din Năsăud, George Adrian, a spus că medicii de gardă au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o stabiliza pe pacientă. „I s-a făcut tot ce a trebuit. A fost investigată, i s-au făcut toate analizele, i s-a făcut puncţie abdominală. Nu ştiu dacă i s-a făcut şi o ecografie", a spus directorul.

Floarea Filip, în vârstă de doar 16 ani, elevă la Şcoala de Arte şi Meserii din comună a fost lovită brusc de nişte dureri de burtă îngrozitoare, în dimineaşa zilei de luni, în timp ce se afla la şcoală. Aceasta s-a prezentat la medicul ei de familie, Lunica Szep, care a trimis-o urgent la spitalul din Năsăud, unde a fost internată. A doua zi, în jurul orei 11.00, fata a suferit un preinfarct. Medicii au reuşit să o stabilizeze şi au solicitat intervenţia unui echipaj SMURD din Târgu Mureş. Însă copila a cedat în ultimul moment, şi murit pe stadion, în timp ce era  transportată la elicopter.

Din rezultatul necropsiei, reiese că fata avea ciroză şi un chist pancreatic, care s-a rupt, cel mai probabil din cauza unui efort. De o afecţiune hepatică suferă şi fratele ei mai mic. Lunica Szep, medicul lor de familie a spus că familia şi-a făcut ultimele investigaţii medicale în 2008, cu ocazia programului naţional de analize obligatorii, din care a reieşit că Floarea Filip este perfect sănătoasă. „Fetiţa şi-a făcut ultimele analize în 2008. Atunci era totul în regulă. Părinţii ei nu erau luaţi în evidenţă cu nimic. Doar frăţiorul ei a fost depistat cu ciroză. ", a spus Lunica Szep. Aceasta spune că afecţiunea fetei putea fi depistată din timp la analiză uzuală, dacă se prezenta la un examen de rutină anual.

Rudele fetei spun că până în momentul dramatic, Floarea nu s-a plâns niciodată de nimic. „Niciodată nu a zis un vai sau ceva", a spus mătuşa ei, Rafila Filip.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite