„SMS-uri la Bac în Năsăud“: Profesoară cercetată pentru acte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara de economie din Năsăud acuzată că a trimis SMS-uri cu rezolvarea exerciţiilor la bac va fi anchetată penal pentru fapte de corupţie.  Dosarul SMS-uri la Bac din Năsăud a ajuns pe mâna Procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Dosarul înregistrat de către poliţiştii bistriţeni pe numele profesoarei de ştiinţe economice, Camelia Buhai, din Năsăud a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud după ce poliţiştii şi-au declinat competenţa. „A fost înregistrat un dosar de cercetare penală  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii,  potrivit legii 78/2000. Întrucât această infracţiune este asimilată faptelor de corupţie, competenţa de cercetare revine procurorului, prin urmare noi am înaintat dosarul Parchetului de pe lângă tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunerea de declinare a competenţei", a declarat Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

EXCLUSIV: Bacul pe masa procurorilor. Mai mulţi ambsolvenţi bistriţeni s-au autodenunţat că au adunat bani pentru profesori

Elevul din Năsăud care a copiat la Bac a ajuns pe mâna poliţiei

Profesor de matematică bănuit că a dictat răspunsurile la BAC prin telefon

Camelia Buhai, profesoara de ştiinţe economice din cadrul Grupului Şcolar Economic din Năsăud, a fost diriginta clasei a XII-a E, clasă în care a fost elev băiatul prins că primea SMS-uri pe telefon. În urma cercetărilor a rezultat că unul dintre numerele de pe care s-au primit mesaje era al profesoarei. Dascălul năsăudean susţine însă că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate şi nu avea cum să îi trimită mesaje fostului elev. „Nu am participat anul acesta la Bacalureat. Nu înţeleg de ce toţi mă acuză. Nu am făcut nimic. Nu aş putea face nimic de acest gen", a declarat profesoara.

Din punct de vedere juridic, soarta tinerei profesoare va fi decisă de procurori, în timp ce pe linie profesională, membrii Consiliului de Administraţie a şcolii vor stabili ce măsuri se vor lua în privinţa ei. „Mâine  (n.r. astăzi) se va întruni Consiliul de Administraţie al liceului, dar nu avem pe ordinea de zi cazul profesoarei. Abia după ce se va încheia ancheta poliţiştilor şi ni se va transmite o adresă oficială vom putea lua în discuţie acest caz", a declarat Călin Muthi, reprezentantul Primăriei Năsăud în Consiliul de Administraţie. Potrivit legislaţiei în vigoare sancţiunile pe linie profesională în astfel de cazuri pot ajunge până la excluderea din învăţământ.

Elevul care a primit SMS-urile nu este cercetat, singura măsură care se poate lua împotriva lui este excluderea din examen. „Elevul a fost dat afară din Bacalaureat şi nu mai poate susţine examenul până anul viitor în sesiunea de toamnă ", a declarat Mihai Romocea, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite