Elev de clasa a VI-a bătut de colegii mai mari la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevul de clasa a VI-a a fost bătut de colegii săi
Elevul de clasa a VI-a a fost bătut de colegii săi

Un elev din clasa a VI-a de la Şcoala Generală numărul 5, Lucian Blaga, a fost bătut de doi elevi ai Şcolii Generală numărul 1. Corneliu P. a fost transportat la spital cu răni grave în urma loviturilor celorlalţi elevi.

Potrivit directorului şcolii elevul a fost aşteptat când a ieşit de la ore. „Nu ştim încă motivele pe care le-au avut cei doi pentru a-l bate pe elevul nostru. Cert e că l-au lăsat în mijlocul străzii iar un muncitor din apropiere l-a văzut şi a sunat la 112", explică Vasile Nicoară, directorul şcolii.

Copilul bătut ieri de elevi şi-a pierdut dantura

 Bătaia a vut loc în jurul prânzului. „În jurul orelor 12:15, un elev din clasa VI-B,  a  Şc. Gen. Nr.5 „Lucian Blaga", Bistriţa Năsăud, a fost rănit în urma unor lovituri  aplicate cu piciorul,  de către alţi doi elevi de clasa VIII-a a Şc. Gen.Nr.1. Băiatul a fost dus la urgenţă, iar medicii au stabilit că a suferit un traumatism facial prin lovitură. I s-a recomandat sa meargă la un medic dentist, nefiind internat în spital", explică Anamaria Leuca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Nota scăzută la purtare

 Cei doi elevi de la generală I, Cătălin B. şi Bogdan R sunt elevi în clasa a VIII şi astăzi nu au fost la cursuri. „Cătălin B. avea nota la purtare anuală  scăzută la 6,5, în urma absenţelor repetatate şi a indisciplinei conform regulasmetului şcolar. Nu are totuşi antecedente privind bătăile în incinta şcolii. Părinţii elevului au fost anunţaţi dinainte de situaţia şcolară a copilului lor", spune Mia Şicovan, directorul Şcolii Generală nr. I.  potrivit directorului de la generală 1 cei doi riscă doar scăderea notei la purtare. „Mâine se va întruni Consiliul de Administraţie şi vom decide ce măsuri luăm împotriva celor doi elevi. Eu am înţeles totuşi că doar unul dintre ei ar fi implicat în bătaie, dar mâine vom afla mai multe", spune Şicovan.

Plângere penală împotriva celor doi

Copilul bătut a fost a ajuns la spital cu răni în zona capului, cu dinţi rupţi şi scuipa sânge, în urma loviturilor cu piciorul primite. „Mama baiatului Corneliu P. de clasa a VI-a de la Şcoala Generala Nr.5 Lucian Blaga, a depus plângere la poliţie împotriva agresorului. Acesta din urmă urmeaz să fie anchetat de poliţişti. Un echipaj de politie a început cercetările pentru a depista motivul pentru care cei doi elevi au ajuns la o măsură atât de drastică aplicată unui coleg mai mic", adaugă Leuca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite