Bistriţa: Copilul bătut ieri de colegi şi-a pierdut dantura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Pop suferă de dureri cumplite la dinţi
Corneliu Pop suferă de dureri cumplite la dinţi

Corneliu Pop, elevul de 14 ani de la Şcoala Generală nr. 5 din Bistriţa, a fost operat ieri de un dentist care afirmă că nervii danturii sunt morţi şi că va necesita un tratament îndelungat. Mama copilului a depus plângere penală, iar tatăl agresorului şi-a cerut iertare de la părinţii victimei şi susţine că va plăti toate cheltuielile medicale ale lui Corneliu Pop

Corneliu Pop, elevul bătut ieri de un coleg mai mare de la o altă şcoală din Bistriţa, se află acum acasă, cu maxilarul superior rupt și în stare de șoc. Copilul poveștește că se întorcea ieri de la școală când trei băieți, Cătălin Ciprian B. de 14 ani, Marian T. de 16 ani și Dani P. de 14 ani,  l-au oprit să-i spună ceva legat de niște biciclete. „Unul dintre ei, Marian, mi-a zis să nu mai zic la alții că el fură biciclete că nu e adevărat. Marian era însoțit de Dani și Cătălin. După ce Marian a vorbit cu mine, a plecat împreună cu Dani, iar Cătălin dădea să plece când s-a întors brusc și m-a lovit cu tibia în gură. Eu nu m-am certat cu Cătălin, nu înțeleg de ce m-a lovit, mai ales că ne știam și de trei luni jucam fotbal împreună", afirmă Corneliu Pop.

Elev de clasa a VI-a, bătut de colegi mai mari de la altă şcoală

Mama lui, Liliana Pop, o casnică din Bistrița, povestește că făcea mâncare când au sunat-o cei de la ambulanță să-i dea vestea. S-a dus la urgențele Spitalului Județean, ca să-și vadă fiul. „L-am dus de acolo la dentistul Alexandru Rotar care i-a făcut ieri o operație, i-a cusut maxilarul superior și i-a zis să nu facă nimic cu dinții, să nu mănânce decât lichide ca operația să-și facă efectul", explică mama victimei.

Mama lui Corneliu Pop (stânga) spune că fiul ei e încă șocat de cele petrecute

Tratamente timp de un an

Peste o săptămână mergem din nou la control și va mai face o altă operație. „Doctorul mi-a spus că un an de zile de-acum va avea probleme, că va face tratamente peste tratamente, însă nu-mi garantează că se va face bine", mai zice mama. Ea mai afirmă cu băiatul eu nu a putut dormi noaptea trecută de spaimă. „Plânge într-una că-l doare. E încă speriat. Îmi zice că îi e teamă să închidă ochii deoarece vede cum e lovit", adaugă mama.

Tatăl agresorului și-a cerut scuze

Alin Borcudean, tatăl agresorului, susţine că va suporta toate cheltuielile medicale încercând astfel să convingă familia victimei să renunţe la plângerea penală făcută. El zice că fiul său și Corneliu au mai avut altercații în trecut. „Nimeni nu ar fi vrut să se ajungă la aşa ceva. Voi suporta toate cheltuielile medicale. Am vorbit aseară cu mama lui Corneliu, i-am cerut iertare și încercăm să rezolvăm totul pe cale amiabilă pentru ca părinții copilului să-și retragă plângerea penală", afirmă Alin Borcudean.

Polițiștii bistrițeni au început o anchetă.  „Marian T. de 16 ani, elev în clasa a X-a, Ciprian B. de 14 ani, elev în clasa a VIII-a sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând ca în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale să se stabilească  încadrarea juridică a faptei. În conflictul de ieri a fost implicat și Dani. P., de 14 ani, ca martor", afirmă purtătorul de cuvânt al poliției județului, Antonela Gorgan.

Mama lui Corneliu Pop (stânga) spune că fiul ei e încă șocat de cele petrecute

Acesta mai zice că agresorii riscă să se aleagă fie cu o amendă penală stabilită de judecător, fie cu închisoare de la o lună la 3 luni pentru lovire.

Notă scăzută la purtare

Agresorul era cunoscut drept un copil-problemă. Directorul Școlii Generale nr.1 din Bistrița, unde acesta a terminat clasa a VIII-a, Mia Șigovan, spune că Cătălin Ciprian B. era un copil răzvrătit care era certat cu disciplina. „Fugea de la ore. Era obraznic cu profesorii. Îi plăcea să fie în centrul atenției. E un elev de nivel mediu", îl caracterizează Mia Șigovan.

Acesta mai afirmă că ieri (adică azi) a fost convocat Consiliul Profesoral al unității care i-a scăzut nota la purtare la 5. Însă, Cătălin B. A promovat clasa a VIII-a și peste câteva zile va da examenele de la final de gimnaziu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite