DNA confirma controalele de la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Rusu a interzis accesul presei în Consiliul Judeţean
Liviu Rusu a interzis accesul presei în Consiliul Judeţean

Fostul secretar de stat, Ioan Andreica, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu şi vicepreşedintele Luca Iancu sunt cercetaţi de DNA Bucureşti. Procurorii DNA au ridicat în cursul zilei de ieri documente de la sediul CJ BN şi de la firma şi locuinţa lui Ioan Andreica.

Zeci de documunete din birourile preşedintelui Consiliului Judeţean şi a vicepreşedintelui Luca Iancu au fost ridicate de către Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti în vederea realizării prealabile a unui dosar penal. Ioan Andreica nu este în oraş zilele acestea, dar a confirmat faptul că a fost contactat ieri de către DNA şi le-a permis accesul în sediul firmei sale din cartierul Viişoara. „Nu sunt în oraş, sunt plecat într-un concediu câteva zile. Am fost contactat telefonic de către procurorii DNA Bucureşti şi pentru că nu eram acasă le-am permis accesul în firmă şi acasă, în prezenţa unui avocat. Nu m-au informat despre ce este vorba. O să vedem", a declarat fostul secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Preşedintele CJ şi fostul secretar de stat Ioan Andreica cercetaţi de DNA

Funcţionarii din cadrul Consiliului Judeţean au confirmat prezenţa procurorilor DNA în sediul Consiliul Judeţean. Secretarul CJ, Iosif Redl, a spus că au fost ridicate documente. „A fost ieri un grup de procurori de la Cluj şi Bucureşti la Consiliul Judeţean şi au închis pentru o perioadă întreg secretariatul preşedintelui şi am înţeles că au ridicat mai multe documente. Nu ştiu exact ce căutau pentru că nu am fost eu cel care i-a condus. Aveau mandat şi erau foarte secretoşi. Mi se pare de prost gust felul în care au procedat", a declarat Redl. În schimb, preşedintele Liviu Rusu a refuzat să facă declaraţii, spunând doar că nu este pus sigiliu pe biroul său. Începând de ieri a dat ordin să fie interzis accesul presei în instituţie, fără a da vreo explicaţie. Nici vicepreşedintele Luca Iancu, a cărui birou a fost şi el percheziţionat, nu a putut fi contactat, deoarece şi-a luat liber astăzi, fiind plecat la Cluj.

image

Soţia lui Oltean acţionar la Euroland 2002

Acţiunea DNA este confirmată şi de secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean. „Prezenţa DNA la instituţiile unde există suspiciuni nu ar trebui să stârnească uimirea nimănui, pentru că atunci când ceva este în neregulă trebuie verificat. Colegii mei au colaborat cu procurorii şi le-au pus la dispoziţie toate documentele cerute şi nu s-au ascuns", a declarat în această dimineaţă Oltean. Deputatul bistriţean nu este străin de firma Euroland 2002, firma lui Andreica, verificată de DNA. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine 100 de acţiuni la această societate comercială. „Nu eu ci soţia mea este acţionar la Euroland, am trecut acţiunile în declaraţia de avere deoarece aparţin familiei", a susţinut Ioan Oltean care spune că soţia sa nu a fost contactată de procurori. Valoarea acţiunilor famileiei Oltean la Euroland este de 10.000 de lei.

Procurorii DNA nu doresc să dea informaţii privind acţiunea de la Bistriţa. „Colegii mei au efectuat acte procedurale într-un dosar penal la Bistriţa. Este un dosar instrumentat de structura centrală a DNA. Decomandată nu putem da mai multe informaţii deoarece este o acţiune în curs", a declarat Livia Seplecan, purtător de cuvânt al DNA Bucureşti.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite