Gloria ia bani şi fără performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de Fotbal Gloria Bistriţa va primi 1 milion de lei din bugetul local şi pentru returul din Liga I, deşi nu şi-a îndeplinit obiectivul prevăzut în hotărârea de Consiliu Loca. Primarul Ovidiu Creţu susţine că în scurt timp va aloca bani pentru club, iar preşedintele Jean Pădureanu a declarat că plănuieşte să folosească banii pentru a acoperi datoria către Elban Timişoara pentru nocturnă.

Consilierii locali din Bistriţa au aprobat în februarie acordarea a două milioane de lei clubului de fotbal Gloria Bistriţa. Printre condiţiile impuse pentru acordarea banilor este şi clasarea pe unul dintre locurile VIII-XII în prima ligă fotbalistică a Federaţiei Române de Fotbal. Consilierul local Dan Molnar explică faptul că acest obiectiv se referea atât la returul campionatului 2010 - 2011, cât şi la turul campionatului următor. „Un million de lei urmau să fie acordaţi pentru returul campionatului şi un milion pentu turul sezonului următor. Întrucât  anul acesta obiectivul nu a fost atins, banii nu ar trebui viraţi clubului decât după o modificare a Hotărârii", explică consilierul.

Molnar spune că plata sumelor din bugetul local se va face doar în baza unor deconturi. „Banii sunt alocaţi cu destinaţie exactă, iar plăţile se fac doar în baza unor facturi prezentate de către club municipalităţii", explică avocatul din CL.

Gloria şi-a prelungit agonia cu zece zile

Creţu spune că dă bani Gloriei

Primarul Ovidiu Creţu spune că va aloca în scurt timp bani pentru club, deoarece, spune el, obiectivul stabilit este pentru anul viitor. „Le dăm prima parte a banilor imediat ce Trezoreria va permite acest lucru şi dacă avem disponibili acei bani. Dacă nu vor îndeplini obiectivul anul viitor îi vom obliga să returneze banii", explică primarul. Acesta spune că nu a putut plăti până acum din cauza problemelor pe care le-a avut clubul cu SC Elba SA din Timişoara. 

În cazul în care Primăria va aloca banii clubului fără să fie modificată HCL din 17 februarie , Curtea de Conturi a României ar putea cere restituirea banilor. „Noi verificăm legalitatea cheltuirii banilor în conformitate cu Legea 273/2006 privind Finanţele Publice locale. Se va stabili în urma unei anchete dacă este vorba de o contravenţie sau o infracţiune", spune Cornel Ciobâncan, directorul adjunct al Camerei de Conturi Bistriţa-Năsăud. 

Preşedintele clubului Gloria nu a putut fi contactat, iar într-un comunicat de presă transmis ieri a anunţat că nu se vor mai da declaraţii către mass-media decât prin intrmediul site-ului oficial al clubului. În cadrul unui interviu acordat zilele trecute, Jean Pădureanu a declarat că aşteaptă să primească bani din mai multe părţi, inclusiv de la CL pentru a achita datoria pentru nocturnă. Suma alocată în 2011 clubului de către CL acoperă exact datoria pecare aceştia o au către Elba.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite