Gloria şi-a prelungit agonia încă zece zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de fotbal bistriţean are la dispoziţie zece zile pentru a plăti banii pe care nu a reuşit să-i achite timp de trei ani. Reprezentanţii SC Elba SA din Timişoara au venit astăzi la Bistriţa pentru a vinde la licitaţie nocturna şi autocarele clubului Gloria Bistriţa. Timişorenii au acceptat plata eşalonată a datoriei cu condiţia ca în timp de zece zile să primească patru miliarde şi jumătate de lei vechi.

Pentru această dimineaţă la ora 10.00 era anunţată la Stadionul Municipal licitaţia de vânzare a celor trei autocare ale clubului de fotbal Gloria Bistriţa 1921 şi a nocturnei. Preţul de pornire pentru nocturnă era de 2.070.900 lei, plus TVA. Cele trei autocare, un autobuz marca Mercedes Benz M3, din 1990, se vindea cu 15.000 euro cu TVA inclus, un autobuz marca Neoplan tip N 208, an fabricaţie 1996, avea preţul de pornire de 12.000 euro şi un autobuz marca Setra, an fabricaţie 1986, se licita pornind de la 7000 euro.

Pentru a anula licitaţia, reprezentanţii Gloriei au achitat ieri o mică parte din datorie, 150.000 de lei, iar în cadrul negocierilor purtate astăzi au propus achitarea datoriei, eşalonat până la data de 31 ianuarie 2012. „Clubul Gloria are o problemă cu firma Elba din Timişoara care ne-a făcut instalaţia de nocturnă. Avem o datorie la ei, în jur de 20 de miliarde lei vechi iar în momentul de faţă s-a încheiat o înşelegere între noi şi reprezentanţii firmei privind plata eşalonată a datoriei iar executarea silită este suspendată. Din cauza problemelor financiare prin care trece clubul a fost nevoie să ajungem la această situaţie. În urma negocierilor am stabilit la până la 30 iunie să achităm jumătate din datorie, iar apoi până la 30 ianuarie anul viitor să achităm restul banilor. În momentul de faţă este suspendată executarea silită", a declarat Marius Petrina directorul economic al clubului, cel care a purtat negocierile cu timişorenii.

Gloria ia bani şi făr performanţă

Gloria mai are zece zile

Reprezentanţii Elba sunt mult mai drastici atunci când vine vorba de negocierile purtate la sediul clubului bistriţean. „Ne-au achitat într-adevăr o mică parte din datorie, dar încă mai au foarte mult. Nu am avut niciun participant la licitaţie aşa că am acceptat să negociem cu ei o plată eşalonată a datoriei. Clubul are la dispoziţie zece zile, până la 31 mai, să achite patru miliarde jumate lei vechi, iar până la sfârşitul lunii iunie trebuie să plătească jumătate din suma datorată. Dacă în următoarele zile nu ne primi banii vom relua procesul de licitaţie. Suntem dispuşi să mergem chiar până la demontarea nocturnei dacă nu ne primim banii", explică Diana Crâsnic, juristul Elba, prezentă astăzi la la Bistriţa pentru licitaţie. Timişorenii au declarat că sechestrul pe bunuri rămâne la fel ca şi poprirea pe conturile clubului

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite