Şaptesprezece ani de închisoare pentru individul care şi-a violat fetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Saicu, bărbatul trimis în judecată pentru că a abuzat timp de cinci ani de trei dintre fetele soţiei sale şi-a aflat astăzi pedeapsa.Judecătorii au fost impresionaţi de traumele provocate fetelor şi au ţinut cont inclusiv de trecutul de recidivist al bărbatului

Cornel Saicu, un bărbat de 57 de ani din comuna Ilva Mare, judecat pentru viol a fost condamnat astăzi la 17 ani de închisoare de o instanţă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud şi la 6 ani de interzicere a unor drepturi civile. Cazul lui Saicu, care şi-a violat pe parcursul a cinci ani două dintre fetele vitrege şi a încercat să o abuzeze şi pe a treia, i-a impresionat chiar şi pe judecători. Preşedintele completului care l-a judecat pe Saicu, magistratul Alexandru Petrişor  spune că a ţint cont atât de traumele pe care individual le-a provocat victimelor sale cât şi a trecutului său de recidivist: „era vorba de două infracţiuni de viol şi două de corupere sexuală, în condiţiile în care individual era recidivist şi a mai comis fapte similare. Faptele sale erau foarte grave. Practic, pe prima fată a violat-o când avea doar 13 ani, după care copila, de frică, a  fugit de acasă. Apoi s-a legat de a doua fată, a violat-o şi pe ea şi în final s-a legat de a treia fiică a soţiei sale pe când aceasta avea doar 11 ani", explică judecătorul Petrişor.

Violatorul din scara de bloc a fost trimis în judecată

Un caz şocant şi pentru poliţişti

Poliţiştii care au anchetat cazul spun că în cazul Saicu s-a făcut dreptate: „este o pedeapsă justă ţinând cont de ce-a făcut acest individ, de presiunea teribilă pe care a exercitat-o asupra  copilelor de care ar fi trebuit să aibă grijă şi de traumele pe care le-a provocat acestora.", spune Paul Andreica, poliţistul criminalist care a investigat cazul. Poliţistul îşi aminteşte cât de afectate erau victimele:„pe una dintre fete  am găsit-o la o mănăstire în Alba, unde fugise de frica tatălui vitreg. Practic le viola pe rând, pe măsură ce creşteau, uneori chiar şi în timpul nopţii când ceilalţi ai casei dormeau. Una dintre fetele mai mici a  povestit cu lux de amănunte ceiI făcea tatăl surorii ei. În timpul nopţii. Fetele erau terorizate pentru că era foarte violent şi le bătea inclusiv cu o sabie pe care o avea atârnată de o panoplie", îşi aminteşte poliţistul.

Încearcă să-şi refacă vieţile

Întreaga poveste a coşmarului la care le-a supus Saicu pe fetele sale vitrege s-a aflat după ce una dintre acestea, Rodica, de 19 ani,  îndrumată de soţul ei, Lucian, a depus plângere în luna iunie a anului trecut împotriva tatălui vitreg. Lucian Mocan soţul acesteia a povestit în timpul anchetei că a aflat de coşmarul femeii la două luni după ce a cunoscut-o la mănăstire şi că soţia sa  trecut chiar printr-un avort la 15 ani din pricina lui Saicu. „Pentru toate chestiile ăstea pe care le-a îndurat, eu nu o voi părăsi niciodată", şi-a luat angajamentul Lucian Mocan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite