Treceri de pietoni înroşite la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a vopsit în purpuriu două marcaje de treceri pentru pietoni. Decizia a fost luată după consultări cu poliţiştii de la circulaţie, iar noile marcaje sunt destinate atragerii atenţiei şoferilor în preajma zebrelor.



Nu circulați miercurea pe DN 1, riscați să fiți implicați într-un accident rutier

Primăria Bistriţa a început de ieri să amenajeze marcaje speciale pentru trecerile de pietoni din apropierea şcolilor.  Deocamdată două treceri de pietoni, una pe Bulevardul Republicii, lângă intersecţia cu strada Zimbrului şi o alta pe Bulevardul 1Decembrie  în faţa Inspectoratului Şcolar Bistriţa, beneficiază de tratamente speciale.

Reprezentanţii Primăriei Bistriţa spun  că amenajările sunt destinate şoferilor care uită să pună frână în apropierea zebrelor : „Le amenajăm de probă, să vedem cum reacţionează şoferii. E un soi de consultare publică. Dacă îşi arată eficienţa la anul, extindem marcajele şi în alte zone", explică viceprimarul George Avram. Viceprimarul precizează şi că această culoare nu are nicio conotaţie : „este pur şi simplu o culoare puternic reflectorizantă în contrast cu albul", ţine să precizeze viceprimarul Avram.

Decizia insolitei amenajări a fost luată de comun acord cu poliţia rutieră : „am discutat încă de la începutul anului despre aceste marcaje roşii. Vopseaua roşie se vede bine în lumina farurilor, iar albul nu este obişnuit ci este unul puternic reflectorizant. Avem peste tot în ţară probleme la trecerile de pietoni, este o dinamică în ceştere a accidentelor şi era nevoie înainte de începerea şcolilor de marcaje puternice care să atragă atenţia", detaliază comisarul Ionel Pop, şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa.

Părerile sunt împărţite

Şoferii bistriţeni n-au apucat încă să se familiarizeze cu noile marcaje şi le privesc derutaţi atunci când trec prin zonă. „Este o treabă bună, pentru că atrag atenţia", spune Ioan Cristea, un taximetrist de 41 de ani. Colegului său, Dumitru Năsălean, 54 de ani crede însă că vopsirea în roşu a trecerilor de pietoni este inutilă : „Bine că fac zebre roşii în loc să astupe gropile", se plânge taximetristul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite