Elevi din Bistriţa fac pratică la ferme horticole din Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 18 elevi şi un profesor de la o şcoală cu profil agricol din Bistriţa încep de mâine, timp de trei săptămâni, un stagiu de practică în ferme horticole din Portugalia. La sfârşitul activităţii, elevii bistriţeni vor primi un certificat profesional european, cu care se vor putea angaja la ferme horticole din Europa.

Aproape 20 de liceeni din clasa a XIII-a, cu specializarea tehnician în agricultură, de la Grupul Şcolar Agricol din Bistriţa au plecat, sâmbătă noaptea, spre Portugalia. Acolo vor face practică la patru ferme horticole din zona Lisabona-Montijo.

O clasă de elevi din Bistriţa a făcut practică în Portugalia

Elevii vor învăţa pe viu tot ce înseamnă tehnologie specifică culturilor horticole forţate şi protejate, dar vor afla mai multe despre istoria şi geografia zonei portugheze în care vor face practică până pe 20 martie.

„La sfârşitul stagiului, cei 18 elevi vor fi evaluaţi şi vor primi un certificat de mobilitate Europass, un certificat profesional recunoscut în toate ţările Europei. Acest document le recunoaşte aptitudinile şi abilităţile în domeniul horticulturii", spune profesoara Carmen Nogy, care a plecat cu ei în Portugalia.

Şcolarii sunt beneficiarii unui proiect Leonardo da Vinci, finanţat cu circa 51.000 de euro de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite