Bistriţeanul care a murit în Spania urma să-şi cumpere duminică verighetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul avea 35 de ani, era din Dumitra, o localitate la 10 km de Bistriţa, şi urma să-şi aleagă duminică verighetele pentru nuntă. Autorităţile spaniole din Madrid au descoperit că bărbatul nu avea echipament de protecţie şi au început o anchetă. Mama bărbatului nu mai vrea să-şi lase ceilalţi copii să muncească în Spania.

Marius Pop, un bărbat de 35 de ani din Dumitra, o localitate la 10 km de Bistriţa, şi-a pierdut viaţa joia trecută după ce a căzut de pe o schelă, situată la 13 m înălţime, a unei clădiri din Madrid. Familia tânărului este în stare de şoc. Autorităţile din Madrid au descoperit că bărbatul nu avea echipament de protecţie şi au început o anchetă. Marius Pop a căzut de la etajul 4, a intrat în stop cardio-respirator şi nu s-a mai putut face nimic.

Trupul unui muncitor bistriţean, mort în Spania, va fi repatriat mâine

Bărbatul era considerat cel mai bun montator de schele din Madrid. „Muncea la un patron român. Şi era bun. A lucrat şi la faţada Ambasadei Israelului din Spania. Tot acolo lucra şi fratele lui, Valeruţ", povesteşte sora. Ea mai afirmă că a aflat dureroasa veste de la Valeruţ care a sunat-o, i-a zis să se aşeze jos că trebuie să-i spună ceva grav. Sora a crezut că Valeruţ a păţit ceva deoarece acesta a mai fost accidentat. „Când am aflat i-am zis te rog scutură-l că poate nu e mort, poate trăieşte. Cum să-i zic mamei că Marius nu mai e?", zice sora, Ana Maria Ilovan.

image

Marius Pop, pe o schelă în Spania

Ea mai spune că, dacă era acolo, în Spania, lângă fratele ei,poate reuşea să-l salveze. „Valeruţ mi-a zis la telefon că avea fractură de craniu şi de coloană. Tot corpul era zdrobit. Nu se mai putea face nimic", explică sora Ana Maria Ilovan. „Era plasă acolo unde muncea, dar nu l-a salvat, l-a trântit pe asfalt", adaugă sora.

„L-am legat cu un lanţ să nu pice de pe acoperiş"

Mama băiatului, Ana Pop, povesteşte cu lacrimi în ochi că Marius a plecat de acasă în ianuarie 2002 ca să-şi facă un rost. S-a întors de câteva ori. „El mi-a făcut acoperişul casei. Când l-am văzut urcat sus m-am temut să nu păţească ceva. L-am legat cu un lanţ să nu pice de pe acoperiş. Acum, acum a plecat de tot", spune mama înlăcrimată. Ea nu vrea să-şi mai lase fii în Spania.

Marius Pop era singurul dintre cei patru fraţi care nu era căsătorit. El lucra la acelaşi patron cu Valeruţ Pop, fratele său, iar în nordul Spaniei, mai muncea un alt frate de-al lor, Nelu. Acuma, mama îşi aşteaptă acasă toţi cei 3 fii ai săi.

image

Bistriţeanul Marius Pop, mort în Spania în urma unei căzături, urma să-şi aleagă duminica aceasta verighetele

„I-am luat şi ţuică pentru nuntă. El îşi cumpărase costumul de mire. Totul era pregătit", zice mama îndurerată. Ea era încântată că, de câteva luni bune, fiul ei, singurul care nu era însurat, îşi găsise o fată cu care vroia să se căsătorească. Însă, soarta i-a fost potrivnică. Marius Pop urma să se întoarcă acasă şi să-şi întemeieze o familie. „Duminica aceasta trebuiau să-şi aleagă verighetele, iar pe 20 august urmau să facă nunta la căminul cultural din Dumitra", spune sora lui Marius Pop, Ana Maria Ilovan, asistentă medicală la spitalul din Năsăud.

image

Părinţii îl vor înmormânta sâmbătă

O cursă specială de 6000 de euro, plătită de patronul naş

Trupul său neînsufleţit va ajunge în ţară miercuri noaptea cu o cursă specială a Tarom-ului. „Cursa de 6000 de euro a plătit-o patronul lui Marius, care urma să-i fie naş la nuntă. Noi nu reuşeam să strângem atâţia bani. Valeruţ ne-a zis că sute de români din Madrid, dar şi reoprezentanţi ai ambasadei Israelului,  au fost la priveghiul lui Marius. Era foarte apreciat", zice sora lui Marius.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite