Bistriţa: Asistentă maternală cercetată pentru că a biciuit o fată de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O copilă îşi acuză asistenta maternalăcă a lovit-o cu biciul
O copilă îşi acuză asistenta maternalăcă a lovit-o cu biciul

O asistentă maternală din Bistriţa a rămas de ieri fără cei doi copii pe care-i avea în plasament, după ce poliţiştii au stabilit că l-a biciut pe unul dintre aceştia, o fată de 14 ani.

Potrivit poliţiştilor care o cercetează acum penal pentru rele tratamente aplicate minorului, Ioana R. a povestit că a fost lovită cu biciul şi în repetate rânduri cu palma de asistenta maternală. Toată povestea a ieşit la iveală în 29 noiembrie, după ce fata a sunat la Protecţia Copilului şi le-a povestit asistenţilor sociali ce a păţit.

Citeşte şi

Poliţiştii au biciul cu care asistenta maternală şi-a lovit fata dată în îngrijire

Comisia de Protecţie a Copilului a decis ieri luarea copiilor din familia asistentei maternale, după ce poliţia a demarat cercetarea penală a acesteia pentru rele tratamente aplicate minorilor. „Cei doi copii, fata de 14 ani şi băieţelul de 11 ani au fost transferaţi în Centrul de Plasament în regim de Urgenţă de la Beclean", explică Marghit Moldovan, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Drepturilor Copilului.

Fetiţa era in grija asistentei de 11 ani

Ioana R., fata care a relatat că a fost agresată de asistenta maternală, locuia în casa acesteia de 11 de când i-a fost încredinţată de Protecţia Copilului. Potrivit asistenţilor sociali, fata a povestit că a fost lovită nu doar cu biciul, pe motiv că ar fi făcut desene obscene pe caiet, dar şi că femeia ar fi obişnuit să-i mai dea câte o palmă : „Asistenta maternală lucra din 1999 la noi , iar după fetiţă i-am încredinţat în urmă cu nouă ani şi băiatul. Acum este suspendată şi aşteptăm finalizarae cercetărilorׅ, mai spune Marghit Moldovan, directoarea de la DASPDC.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite