Poliţiştii au biciul cu care asistenta maternală şi-a lovit fata dată în îngrijire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jenica Bizom, sora asistentei maternale, şi fiica sa, Ileana, sunt şocate de cele auzite
Jenica Bizom, sora asistentei maternale, şi fiica sa, Ileana, sunt şocate de cele auzite

Poliţiştii anchetează o altă asistentă maternală din Bistriţa, Floarea Bizom, după ce fata ce i-a fost dată în plasament a declarat că era bătută cu biciul. Certificatul medico-legal care atestă că Floarea Bizom şi-a lovit copila, biciul cu care a fost agresată fata şi declaraţiile făcute sunt dovezile pe care le au poliţiştii în acest caz. Asistenta maternală refuză să facă declaraţii.  

Floarea Bizom, o asistentă maternală din cartierul bistriţean Viişoara, este cercetată de poliţişti după ce unul dintre copiii pe care îi avea în plasament, Ioana de 14 ani, a spus că a fost lovită cu biciul. Fata agresată a sunat la Protecţia Copilului şi a povestit că a fost lovită de mai multe ori cu biciul deoarece ar fi făcut desene obscene pe un caiet. Cei doi copii pe care îi avea femeia în îngrijire, Ioana de 14 ani şi Darius de 11 de ani, sunt acum în central de plasament de la Beclean.

Citeşte şi

Bistriţa: Asistentă maternală cercetată pentru că a biciuit o fată de 14 ani

 Comunitatea din Viişoara, şocată

Oamenilor din cartierul bistriţean Viisoara nu le-a venit să creadă că Floarea Bizom îşi loveşte copiii. Directoarea şcolii din localitate, unde învaţă Ioana şi Darius, nu ştie ce să mai creadă. „E o femeie deschisă. Ioanei şi lui Darius le zicea copiii mei. Îi trimite mereu curaţi la şcoală. Femeia e şi în comitetul de părinţi ai clasei a V-a. Nu am văzut urme de lovituri pe corpurile copiilor", susţine directoarea Clarita Rus.

În schimb, părerile vecinilor şi ale rudelor sunt împărţite. Unul dintre vecinii asistentei este sora ei, Jenica Bizom de 45 de ani şi nepoata sa, Ileana Bizom, de 21 de ani. „Avea mare grijă de copii. Le lua haine la fel, iar Ioanei vroia să-i facă o casă", spune sora asistentei, Jenica Bizom. Un alt vecin care locuieşte chiar lângă casa asistentei este Iuliana Giuga de 55 de ani, şi ea nepoată a asistentei. „Nu am auzit tipete de copil, însă mi se părea ciudat că îi ţinea mult timp în casă", zice Iuliana Giuga.

image

Darius plângea când a fost luat de DJASPC. „Cei de la Protecţia Copilului au venit miercuri seara şi i-au luat pe copii. Darius se uita la desene şi nu vroia să plece cu ei. Plângea şi repeta într-una că Ioana minte", susţine unul dintre fiii asistentei, Vasile Bizom.

Pentru poliţişti, lucrurile sunt clare

Şeful Investigaţiilor Criminale din cadrul Poliţiei BN, comisarul Aurel Grama, spune că din punctul lor de vedere, lucrurile sunt clare. „Avem certificatul medico-legal care atestă că fata a fost lovită cu biciul, avem şi biciul cu care a fost agresată tânăra. Acestea, coroborate cu reclamaţia fetei şi declaraţiile de la dosar, sunt dovezile noastre", explică Grama. Dosarul asistentei maternale din Viişoara va rămâne la poliţie cel mult o săptămână după care va fi trimis la parchet. „Mai avem de adunat documente privind activitatea acestei femei în calitate de asistentă maternală", adaugă Grama.

Contactată, asistenta maternală refuză să dea declaraţii. „Mă vânaţi ca un câine. Nu spun nimic până luni, până când mă lămuresc într-o privinţă", susţine Floarea Bizom.

Fetiţa, în grija asistentei de 11 ani

Asistenţii sociali spun că Ioana locuia în casa acesteia de 11 de când i-a fost încredinţată de Protecţia Copilului BN. Adjunctul de la Protecţia Copilului, Olimpia Ababi, susţine că asistenţii sociali nu au sesizat nicio neregulă. „Cum să-şi dea seama un asistent social când vecinii nu şi-au dat seama? Floarea Bizom este suspendată până când poliţiştii finalizează ancheta", adaugă Ababi.

Florea Bizom este a doua asistentă maternală din Bistriţa cercetată de poliţişti pentru că şi-a maltratat copiii primiţi spre îngrijire. În 2008, Marcela Făgărăşan şi-a torturat băieţelul pe care-l avea în grijă provocându-i răni pe corp cu mucuri de ţigară şi foarfece.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite