Olimpic cu Bac-ul nepromovat: „Am ratat totul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Vuc va relua examenul de Bac în sesiunea din toamnă
Alina Vuc va relua examenul de Bac în sesiunea din toamnă

Alina Vuc, sportiva anului la lupte libere, vorbeşe despre consecinţele examenului picat.

Alina Vuc, cea care a fost declarată de Federaţia Română de Lupte Libere sportiva anului 2011, este unul dintre sutele de olimpici picaţi la examenul de Bacalaureat care a avut loc la Bacău, săptămâna trecută.

Tânăra afirmă că examenul i-a lăsat un gust amar atât ei, cât şi celorlalte două colege din lotul naţional. Ba mai mult, Vuc nu se mai poate prezenta la Campionatele Mondiale care au loc anul acesta, la sfârşitul lunii august, începutul lui septembrie, deoarece trebuie să reia probele Bacalaureatului.

„Am pierdut antrenamentele, Bacalaureatul şi Mondialele din Thailanda. Când va fi a doua sesiune a Bac-ului, va fi şi Campionatul Mondial. Mai bine dădeam examenul cu ceilalţi colegi ai mei, nu în sesiunea asta specială! Şi-au bătut joc de noi"
, a afirmat luptătoarea din Reşiţa.

„Frumos tare ne-a răsplătit ţara!"

Alţi sportivi susţin că nu vor mai reprezenta, în veci, România la competiţiile internaţionale. „Noi am ridicat tricolorul, pentru noi s-a cântat imnul, prin noi România a devenit cunoscută în lume! Frumos tare ne-a răsplătit ţara! Şi-au bătut joc de noi! Ne-au luat în râs! Să mai cânte de acum imnul pentru Ministerul Învăţământului. Aştept clipa aia când Ministerul va lua medaila de aur la concursuri internaţionale", a declarat un pugilist care a vrut să-şi păstreze numele sub anonimat.

„Comisia de examinare trebuia să ştie că noi suntem olimpici la sport, nu la carte. De ce au avut pretenţii atât de mari de la noi la Bacalaureatul ăsta?"
, a spus o handbalistă. „Credeţi că mă mai duc eu ca să alerg pentru România de acum încolo? Să le cânte lor imnul şi pe mine să mă pice la Bacalaureat? Niciodată!", a afirmat un atlet care a refuzat să-şi dezvăluie numele.

A promovat doar o treime

Dintre cei 877 de absolvenţi care s-au prezentat la Bacalaureatul Special şi care au reprezentat România la diferite competiţii internaţionale, 552 au fost respinşi. După contestaţii alţi şapte olimpici au mai obţinut note de trecere.

Promovabilitatea la sesiunea specială de anul acesta a Bacalaureatului a fost de 35%. Dintre aceştia, doar 47 sunt olimpici la discipline şcolare teoretice, precum matematică, fizică, chimie. De asemenea, sub 100 sunt sportivi care fac parte din centrele olimpice pentru junior. Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a cerut începerea unei anchete pentru a stabili cum au ajuns la Bac-ul olimpicilor peste de 700 de sportivi. 

Citeşte şi:

Olimpicii de aur ai României dau Bacalaureatul în Bacău

Intră pe bacau.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite